0
Košarka

SVET BRUJI O OVOM POSTUPKU: NBA igrač odbio da kleči prilikom intoniranja himne, a potom objasnio svoj čin (VIDEO)

Objavljeno: 01.08.20 u 10:35

Scena koja je obeležila restart NBA sezone i kojoj će se verovatno dosta pričati na kraju, viđena je pred duel Orlanda i Bruklina.

Dok su svi košarkaši Orlanda i Bruklina i članovi stručnih štabova klečali tokom izvođenja američke himne, što su uradile i njihove kolege iz Lejkersa, Klipersa, Jute i Nju Orleansa prvog dana restarta sezone, kao i mnogi drugi sportisti širom planete, jedan igrač je stajao.

PROČITAJTE JOŠ: BURNA NOĆ U NBA LIGI: Sjajni Bogdan i Bjelica nemoćni protiv Sparsa, Kingsi sve dalje od plej-ofa, Bobi bez promašaja, brutalna partija Hardena u spektaklu Hjustona i Dalasa! (VIDEO)

Prvi koji se odlučio na ovakav gest je Džonatan Ajzak, krilni igrač Orlanda, koji se nije pridružio kolegama koje su podržale kampanju za borbu protiv nejednakosti poznatu kao ‘Životi crnaca su važni’ (‘Black Lives Matter’), koja na simboličan način izražava borbu u SAD.

Na parketu dvorane u kojoj se igraju utakmice u ‘Dizni svetu’ upravo je ispisana ova poruka, koja je postala aktuelna nakon brutalnog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda krajem maja u Mineapolisu. Isti slogan bio je ispisan i na majicama igrača, ali jedini koji je nije imao je Ajzak, koji je tokom himne mirno stajao u svom dresu.

Ajzak je objasnio zašto je postupio suprotno od svih ostalih pred meča s Bruklin Netsima.

– Ja podržavam crne živote kroz veru. Podržavam sve živote kroz veru. Svi smo radili pogrešne stvari, a ponekad upiremo prstom u one čije loše je najgore. Imam osećaj da nam biblija govori da smo svi nedostojni Božje slave. To će nas zbližiti i ukloniti boje kože. Proći će kroz ono što je na površini i ući u srca svih muškaraca i žena – rekao je Ajzak.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter