in , ,

USVOJEN ZDRAVSTVENI PROTOKOL EVROLIGE: Evo koja pravila će važiti!

FOTO: KK Crvena zvezda

Uprava i klubovi Evrolige usvojili su danas zdravstveni protokol za novu sezonu u vezi sa pandemijom korona virusa, u koji između ostalog i spada merenje temperature navijačima, održavanje distance na tribinama i uvođenje drugih sanitarnih mera.

Zbog pandemije prekinuta je sezona u Evroligi. Klubovi i uprava takmičenja su u julu razgovarali o prihvatljivim rešenjima kako bi se takmičenje vratilo i tokom pandemije.

Kako se navodi na sajtu Zvezde, dogovor oko jedinstvenog paketa i seta smernica je postignut, čiji je cilj da se na najbolji način dočekaju navijači u dvoranama čim okolnosti to dozvole.

S obzirom da su evroligaški klubovi iz 15 različitih država sa različitim propisima nacionalnih zdravstvenih vlasti, smernice su svojevrsni vodič, skup ideja, preporuka i principa koje svi klubovi u Evroligi i Evrokupu mogu da primene u svojim halama u narednoj sezoni.

Klubovi su razmotrili različite aspekte kako bi vratili poverenje javnosti i navijača i ohrabrili ih da prisustvuju događajima uživo i učinili im pogodnijim prisustvo utakmicama u svetlu novonastale situacije na kontinentu.

Klubovi i liga su između ostalog preporučili sledeće korake:

  • Raspored pristupa areni: Ulaz u arenu tokom određenog vremena i širenje što više fizičkih pristupnih tačaka u halama:
  • Testiranje (Ispitivanje) i upravljanje cirkulacijom navijača : Klubovi će omogućiti testiranje temperature na pristupnim tačkama i ulazima u dvoranu, kao i upravljanje spoljnom i unutrašnjom cirkulacijom navijača, kako bi se poboljšalo socijalno distanciranje tokom celog trajanja događaja.
  • Namenski protokoli za saniranje arene: poboljšati celokupnu čistoću u hali, uvođenje sanitarnih protokola i pružanje zaštitne odeće radnom osoblju i aštite gledaocima tokom boravka u hali.
  • Epidemiološka ekspertiza: Posavetovati se sa stručnjacima za epidemiologiju kako bi podržali i pomogli implementaciju sigurnosnih protokola.
  • Fleksibilna mesta za socijalno distanciranje: Stvaranje programa i šeme za sedenje radi različitih mera fizičkog distanciranja, kada je to potrebno, kako bi se omogućilo vlasnicima sezonskih karata da uživaju u igri sa svojih rezervisanih mesta u najsigurnijem okruženju i u skladu sa međunarodnim i / ili lokalnim propisima.
  • Hands-free tehnologija: Ubrzajte usvajanje takvih mera kao što su online kupovina bez papira ili bezgotovinsko plaćanje da biste ograničili gužve, duge redove i dodirne tačke.
  • Prilagodljivi načini plaćanja ulaznicama: Dati navijačima potrebnu fleksibilnost u nepredvidivim vremenima, nudeći kreativne uslove plaćanja.
  • Zatražiti pomoć navijača: Ubrzati usvajanje inovativnih mera za angažovanje navijača, pitajući i njih za mišljenje o gore navedenim merama i uzimajući u obzir njihov uvid prilikom dizajniranja novih mera u ovim okolnostima.
  • Transparentna i dosledna komunikacija: Obaveštavajte ljubitelje košarke i navijače o svim preduzetim merama kako bi se osigurala njihova udobnost i sigurnost nakon što su vrata hale otvorena. Pobrinuti se i osigurati da znaju sve protokole unapred će biti ključno za uspešan povratak utakmicama uz prisustvo publike i njihovo praćenje uživo.Kompletan zdravstveni protokol možete pročitati na i na zvaničnom sajtu Evrolige:https://www.euroleaguebasketball.net/euroleague-basketball/news/i/aqi3uji86ilogved/euroleague-basketball-clubs-set-pandemic-response-guidelines

FOTO: KK Crvena zvezda

Autor: Redakcija

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

PREMIJER LIGA: Vest Hem ‘oduvao’ Votford i ‘stršljenovima’ ugrozio ostanak u eliti

AMERIKANCI U NEVERICI: Nikola Jokić pokazuje tri prsta (FOTO)