0
Košarka

POSTIGNUT DOGOVOR: Nastavlja se NBA liga, a evo i kada!

Objavljeno: 26.06.20 u 21:32

Uprava NBA lige i Udruženje igrača (NBPA) saopštili su danas da su zaključili sve uslove dogovora, koji će omogućiti da se takmičenje nastavi od 30. jula u Orlandu.

Mnogi od detalja su već poznati, poput toga kakvi će biti zdravstveni i bezbednosni protokoli za 22 ekipe koje će učestvovati, da će se sve utakmice igrati bez publike i da će se one igrati u tri različite hale u sportskom kompleksu na imanju Volta Diznija u Orlandu.

Liga je saopštila da će uskoro objaviti raspored.

– Radili smo zajedno sa NBPA kako bismo napravili plan povratka koji daje prioritet zdravlju i bezbednosti, čuva pravičnost takmičenja i pruža platformu za rešavanje problema socijalne pravde rekao je komesar NBA lige Adam Silver.

NBA LIGA: Testirano 302 igrača, a evo koliko ih je pozitivno na korona virus!

Liga i igrači su se složili da medijski prostor tokom povratka takmičenja iskoriste za pomoć u preduzimanju mera protiv sistemskog rasizma. Mnogi igrači, njih oko 80, izrazili su zabrintust da će povratak takmičenja baciti u senku antirasističke proteste posle smrti Afroamerikanca Džordža Flojda tokom intervencije policije u Mineapolisu.

Svi učesnici moraju da poštuju sve medicinske protokole, među kojima su redovna testiranja i održavanja distance, kako bi se suzbilo širenje korona virusa.

Posle prve runde testiranja od 302 korona virusom zaraženo je 16 igrača, koji će biti u samoizloaciji.

Sezona je prekinuta 11. marta zbog pandemije, nastaviće se 30. jula i trebalo bi da se završi 13. oktobra.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na koga vam liči? 😂

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter