Već nedeljama Dimitris Janakopulos, prvi čovek Panatinaikosa vodi verbalni rat sa izvršnim direktorom Evrolige Đordijem Bertomeuom, uz pretnju da bi PAO mogao uskoro da napusti Evroligu i pređe u FIBA Ligu šampiona.

Danas se Janakopulos ponovo obratio medijima i ponovio stav da bi njegov klub trebalo ubuduće da igra u FIBA Ligi šampiona.
 
Ali, onda je usledio pravi bum – Panatinaikos je na prodaju, a cena je 25 miliona evra, saopštio je Janakopulos.
 
Radije bih igrao FIBA Ligu šampiona. Odluka mora biti donesena od svih strana i naravno od navijača našeg kluba. Takođe, odlučio sam da prodam Panatinaikos za 25 miliona evra. Do tada će klub funkcionisati samo sa primanjima koje ostvarimo uz kontrolu ljudi kojima verujem objasnio je Janakopulos.
 
I ne samo što želi da se Panatinaikos preseli u FIBA Ligu šampiona, nego i veruje da će elitno takmičenje u organizaciji FIBA uskoro ugasiti Evroligu.
 
Evroliga je konačno dobila ravnog konkurenta. FIBA Liga šampiona koja stiže i spremna je da ugasi Evroligu. Pre dve godine, shvatili smo da nisu spremni. Sada jesu poručio je Janakopulos.
 
Dakle, suština je da Janakopulos ‘ne može sam’ da odluči o izlasku iz Evrolige, što je potom i pojasnio.
 
Ja nisam rekao da napuštamo Evroligu. Situacija će se i dalje procenjivati. Ali, ja se nadam da ćemo odlučiti da pređemo u FIBA Ligu šampiona.
 
Naravno, imao je još ponešto da poruči direktoru Evrolige.
 
Panatinaikos, Olimpijakos i Makabi donose prihgod Evroligi. Mi održavamo Evroligu! Na nedavnoj konferenciji, predstavnik Reala je rekao da Evroliga bez Panatinaikosa neće postojati. Veoma časno. Neka to neko prenese gospodinu Đordiju.
 
I za kraj je bio najdirektniji.
 
Evroliga je ‘crna kutija’. Timovi ne znaju gde prihodi odlaze i odakle dolaze. Svi su shvatili da je Evroliga dostigla tačku ‘nula’ sa Đordijem Bertomeuom kao pretpostavljenim – završio je Dimitris Janakopulos.