Košarkaši Crvene zvezde negativni su na korona virus, nakon što su svi igrači, stručni štab i deo menadžmenta bili podvrguti testiranju u četvrtak.

Ovo je potvrdio klub sa Malog Kalemegdana zvaničnim saopštenjem koje prenosimo u celosti:


– Kao klub koji je i na ovaj način pokazao da je izuzetno odgovoran, koji brine o zdravlju svojih igrača , svih zaposlenih ali i o društvu u kome živi i radi, očekujemo isto od ostalih klubova u narednom periodu i to u skladu sa propisanim procedurama. Bez odgovornosti svih, smatramo da nema nikakve svrhe da se ponovo vraćamo na teren i rizikujemo zdravlje svih aktera jedne košarkaške utakmice!

– Bez obzira na dobre vesti koje smo dobili u ponedeljak, KK Crvena zvezda takođe mora da konstatuje da su ostali osnovni parametri rezultata igrača dobijeni analizom krvi i urina zabrinjavajući, i zahtevaju posebnu pažnju u daljem trenažnom procesu igrača.
– Naime, opšti imunitet igrača nije na zadovoljavajućem nivou, takođe došlo je i do pada mišićne mase i aerobnih sposobnosti. Očigledno je da je dvomesečna pauza ostavila veliki trag na našim igračima, koji su kao i svi građani Republike Srbije, bili u kućnoj izolaciji tokom vanrednog stanja.

KK Crvena zvezda kao društveno odgovoran klub koji je tokom vanrednog stanja koje je proglašeno od strane nadležnih organa Republike Srbije, sport stavio u drugi plan, ponavlja da želi da dođe do rezultata, isključivo i samo na terenu bez ikakvih „kampanja“ i raznih „analiza“ ko je šta učinio do početka pandemije, i ko je i za koje takmičenje spreman! Naravno, na prvom mestu vodeći računa o zdravlju igrača koji nose dres Crvene zvezde i svih ostalih aktera jedne košarkaške utakmice.

– KK Crvena zvezda će u narednom periodu vrlo oprezno i u skladu sa svim preporukama nadležnih organa, lekarskog tima i fizioterapeuta našeg kluba, uz stalno medicinsko praćenje igrača, pristupiti povratku na teren našeg seniorskog tima, kao i igrača mlađih kategorija čiji su testovi na virus Covid-19 takođe bili negativni. Pripreme seniorskog tima će se od utorka održati na otvorenim terenima KK Crvena zvezda na Malom Kalemegdanu – stoji u saopštenju kluba.