2
Evroliga

FOTO: KK Partizan

SADA JE SVE JASNO: Evroliga odlučila – poznato je kada će Zvezda i Partizan na teren!

Objavljeno: 23.04.20 u 17:23

Čelnici elitnog evropskog takmičenja odredili su datum za nastavak sezone.

Naime, plan je da se igrači vrate na teren 4. jula, u jednom gradu koji će biti domaćin, a ova odluka trebalo bi da se ozvaniči najkasnije na sednici 24. maja.

Posle novog video sastanka čelnika Evrolige, koji je održan danas, konačno je poznat termin za nastavak sezone na starom kontinentu. Naime, prema planu koji je usvojen, ekipe će se okupljati od 29. maja i biće u karantinu do 11. juna, ukoliko za to bude bilo potrebe. Mini pripreme trajaće od 12. juna do 2. jula, a s utakmicama bi se krenulo dva dana kasnije. Evroliga bi se igrala do 26. jula (preostale 54 utakmice regularnog dela sezone, a onda „fajnal-ejt“ (na jedan meč), a sve u istom gradu.), do bi Evrokup takođe počeo 4. jula i igrao se do 17. jula (format ostaje isti, četvrtfinale, polufinale i finale).

Kako bi se smanjila mogućnost da neko od igrača bude zaražen, sve utakmice će se igrati u jednom gradu i jednoj hali, a domaćin će biti određen najkasnije do 24. maja, do kada bi trebalo da budu poznati i svi ostali detalji

FOTO: KK Partizan

Takođe, ECA, organizacija pod čijom su kapom Evroliga i Evrokup, donela je i neke zaključke koji se tiču ugovora igrača. Ako takmičenja ostanu suspendovana, igrači mogu da se vrate na sopstvebu odgovornost u svoje države, a isplata zarada za ovu sezonu se odlaže.

Međutim, ako se sezona nastavi ugovori se po automatizmu produžuju do 31. jula, uz isplatu 85% osnovne plate, koju će isplatiti klub, a ne kasnije od 15. avgusta 2020. Na kraju, ako se sezona prekine, ugovori će se smatrati završenim, za višegodišnje će klubovi nastaviti s obavezama od jula, a ako su oni bili na jednu sezonu, 80% osnovne plate za sezonu platiće klub, ne kasnije od 15. avgusta ove godine.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Levandovski nastavlja da dominira na TikTok-u! 😂 #Lewandowski #TikTok #Bayern

Објава коју дели HOTSPORT (@_hotsport) дана

0
0

2 Komentara

  1. Kakav ozbiljan udarac za novoformirani kosarkaski klub C.Zvezda.Taman su se ponadali da nece morati ni jednog igraca da isplate a da ce opet obezbediti EL.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter