2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Hotsport

ŠTA NAS ČEKA NA SASTANKU ABA LIGE: Jedan cilj i jedna nepristojna ponuda!

Objavljeno: 21.04.20 u 16:15

Korona virus zaustavio je sport širom planete, ali kako pandemija prolazi tako se aktiviraju priče oko nastavka sezone.

Da zloćudni virus nije rešio da hara svetom, danas bismo imali novog šampiona ABA lige. Košarka je stala u svim zemljama sveta (ne na Tajvanu), a do kraja regionalnog takmičenja na prostorima bivše SFRJ ostalo je da se odigra jedno kolo ligaškog dela sezone i polufinalna i finalna serija. Još uvek nije jasno kako će se ABA liga igrati ako se prevenstvo nastavi, ali to možda bude jasnije posle video sastanka koji će se sutra održati preko aplikacije ‘Zoom’.

Posle današnje promene kursa KK Partizan, jasno je da ćemo najverovatnije imati jedinstveni stav, možda samo Zadar bude protiv, a to je da se liga nastavi normalno tokom juna pa sve do kraja jula. To jest da se sačeka odluka Evrolige koja je najavila takav rasplet sezone. To bi značilo da se odigra preostalo neodigrano kolo i normalno mečevi polufinalne i finalne serije, naravno bez publike.

Postoje i klanovi koji su za to da se liga ipak prekine, jer je veliki problem dolazak stranaca Amerikanaca, a rasplet da bude poništenje sezone ili dodela titule Partizanu koji je bio prvi na tabeli. Čini se da ova opcija za sada nema većinu, mada bi moglo da prevagne na tu stranu ako se da garancija da u tom sluačju neće biti ispadanja, pa svoju ruku zarad sigurnosti dignu Mega Bemaks, Krka Novo mesto i Zadar.

Ako je verovati prvom čoveku Budućnosti Draganu Bokanu, onda bi Podgoričani sutra mogli da iznesu nepristojnu ponudu. Ona bi glasila da se ABA liga nastavi, ali da se pitanje šampiona i plasmana u Evroligu reši na F-4. Nepristojno je to što bi Budućnost predložila da se završni turnir odigra u Podgorici bez publike, mada bi prednost po plasmanu na tabeli morao da ima Partizan.

Videćemo šta nas čeka sutra od sastanka ABA lige, jedno je sigurno, možemo očekivati neočekivano, kao u rijalitiju ‘Veliki brat’…

FOTO: KK Partizan

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter