3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK CRVENA ZVEZDA

IZ ZVEZDE OTKRIVAJU: Klub iz ABA naredne tri sezone u Evroligi

Objavljeno: 17.04.20 u 21:09

Prvi čovek Evrolige Đordi Bartomeu posle jučerašnje konferencije rekao je da će klubovi s Balkana imati mesto u najjačem klupskom takmičenja u ovom delu sveta.

Nije poznato kada će se i kako ova sezona završiti i da li ćemo dobiti novog jadranskog šampiona, ali prema sadašnjem stanju stvari, jedan od ovdašnjih klubova igraće naredne sezone protiv najjačih.

Direktor Crvene zvezde Filip Sunturlić otkriva kako su na Malom Kalemegdanu videli obraćanje Bartomeua, ali otkriva i još neke detalje.

– U julu 2019. godine prisustvovao sam sastanku Borda Evrolige, pored mene je bio i predsedavajući ABA lige, direktor Cibone Domagoj Čavlović. Tada je bilo rečeno da se ukida zagarantovano mesto i da će ABA liga svake u naredne tri sezone dobijati vajld kartu. I da u suštini šampion ABA ima prioritet za dobijanje ukoliko ispunjava sve kriterijume Evrolige. Bertomeu je napomenuo da se u ovom trenutku ne razmišlja o tome ko će iz nacionalnih šampionata da igra Evroligu, jer je fokus na tekućim stvarima i nastavku sezone, organizaciji, te pomoći klubovima što se tiče logistike i finansijskog dela, uz razmene iskustava – rekao je Sunturlić za „Nova.rs„, pa dodao:

– Ko će ili neće biti učesnik naredne sezone, mislim da je u ovim trenucima prerano, neprimereno i nepotrebno da bilo koji rukovodilac licitira time. Daleko preče, na prvom mestu, je zdravlje svih. ABA liga, odnosno Balkan, zaslužuje predstavnika u Evroligi, kao što je rečeno, i tako će i biti, a zaslužuje da ima zagarantovana mesta u Evrokupu kako je i predviđeno prema propozicijama organizacije iz Barselone.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ko se seća tog prvenstva? 🖐 Atina 1995, finale Jugoslavija-Litvanija!

Објава коју дели HOTSPORT (@_hotsport) дана

0
0

3 Komentara

  1. gorane, to bi u svakoj sportskoj-pravnoj drzavi i okruzenju … to bi bilo normalno da kosarkaska INSTITUCIJA kk partizan !!! ali spemaju se … od ove slike sa sumnjivim likom-likovima … ko nam se obraca i daje objasnjenja u vezi igranja u kosarkaskoj evro ligi … mediski oblikovanja i kampanje koja je u toku … da se srpska sportska nacija po ko zna koji put IZMANIPULISE, IZVARA i OPLJACKA NA TERENU I VAN NJEGA … od ljudi u i oko zvezde opravda. gorane, ocekujmo da konacno sportska pravda SPORTSKU MAFIJU pobedi.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter