2
Evroliga

FOTO: KK Crvena zvezda

SADA JE SVE JASNIJE: Bartomeu se oglasio posle važnog sastanka, poznat je plan Evrolige – evo kako može uticati na Zvezdu

Objavljeno: 16.04.20 u 12:42

Košarkaška sezona u Evropi stopirana je zbog pandemije korona virusa, a sada je poznato kakva će biti njena sudbina.

Prvi čovek Evrolige Đordi Bartomeu odlučan je da se sezona okonča na terenu.

Ovu odluku on je saopštio na današnjoj video konferenciji.

– Želimo da nastavimo naša takmičenja, možda bez navijača, ali to ćemo uraditi samo ako zdravstveni uslovi dozvole. Nećemo ugroziti ničije zdravlje. Imamo protokol za takvu situaciju. Krajni rok? Kraj jula, mi ne možemo da igramo u septembru ili oktobru – rekao je Bartomeu.

Za sada je jasno da košarke neće biti ni u maju.

– Jasno je da je u ovoj situaciji nećemo imati fajnl-for u maju. Ali, imamo i druge scenarije i radimo na tome. Jedno od rešenja je da sezona završi na samo jednom mestu.

Postoji opcija da se umesto završnog turnira najbolje četiri ekipe, taj format proširi na osam, umesto da se igraju četvrtfinalni dueli.

– Najvažnije je pronaći zemlju koja ima infrastrukturu i najbezednije okruženje vezano za očuvanje zdravlja. Imamo mnogo opcija, a rano je za spekulacije – poručio je Bartomeu.

U Evroligi je takmčenje zaustavljeno posle 28 odigranih kola, a do kraja su preostala još četiri i završni turnir. U trenutku prekida prvi je bio Efes, s pobedom više od Reala i Barselone, dok je Crvena zvezda na 14. poziciji s trijumfom manje od Fenerbahčea, koji se nalazi na osmom mestu tabele.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ko se seća tog prvenstva? 🖐 Atina 1995, finale Jugoslavija-Litvanija!

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter