1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Cibona/Zeljko Baksaj & Domagoj Vranar & Gordan Lausic)

FINANSIJSKI PROBLEMI: Velikan jugoslovenske košarke pred gašenjem

Objavljeno: 11.04.20 u 21:21

Korona je dodatno pogoršala situaciju.

Košarkaši klub Cibona nalazi se u velikoj finansijskoj krizi, rezltat koje bi moglo da bude gašenje kluba.

Da situacija u redovima dvostrukog evropskog prvaka i jednog od najvećih klubova s ovih prostora nije najsjajnija posvedočio je diektor kluba Domagoj Čavlović.

– Ja sam odgovorna osoba i moram da vodim klub, u tome mi pomažu i neki od onih koje sam poslao na berzu rada. Inače, sebi sam smanjio paltu za 50 posto. Kada sam s državnim advokatom razgovarao, on je pominjao cifru od oko 18 miliona kuna pomoći. Sada se može čuti da će ipak biti 40 miliona. Iz SDUŠ-a su slali upitnik klubovima, na koji se puno njih nije javilo, pa bi taj broj mogao biti nepotpun – rekao je Čavlović za „Večernji list„.

Pojedinim igračima uručeni su otkazi, jer klubu predstavljaju prpblem plate igrača.

– Uglavnom su to košarkaši koji su imali jednogodišnji ugovor ili oni kojima je ugovor isticao na leto. Raskinuli smo sa Gibsonom, Rebecom, Katićem, Novačićem, Ljubičićem, Bilinovcem. S nekima ćemo obnoviti saradnju početkom naredne sezone, ako bude uslova.

FOTO: Cibona/Zeljko Baksaj & Domagoj Vrana & Gordan Lausic

Onda je i istakao pomenutu zabrinutost da bi klub mogao biti ugašen.

– Ako ne dobijemo ništa od Grada, ako nam se začepe prihodi, onda jesmo (na rubu propasti). Nažalost, u ovom trenutku niko živ ne zna parametre. Ovo stanje može da poljulja svakoga, ne samo Cibonu – zaključio je Čavlović.

Košarkaški klub Cibone dvostruki je prvak Evrope, trostruki šampion Jugoslavije, dok je trofej najboljeg kluba Hrvatske osvajao 19 puta.

FOTO: Cibona/Zeljko Baksaj & Domagoj Vranar & Gordan Lausic

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter