0
AdmiralBet ABA Liga

MEGA IMA NOVOG PROFESIONALCA: Mušikić potpisao ugovor!

Objavljeno: 08.04.20 u 13:45

Junior Mega Bemaxa Mihailo Mušikić je nedavno napunio 18. godina a danas je potpisao i prvi profesionalni ugovor sa klubom.

Mušikić ove sezone nastupa za juniore Mege a potpisivanju višegodišnjeg ugovora sa klubom izjavio je da mu je to motiv da nastavi da radi i trenira maksimalno:

– Veoma sam srećan što ću svoj prvi profesionalni ugovor potpisati sa klubom kao sto je Mega. U ove 3 godine koliko sam u klubu imao sam priliku da se uverim u sjajne uslove za napredak mladih igrača. Ukazano poverenje kluba ću iskoristiti kao motiv da nastavim da radim i treniram maksimalno i pokušam da ostvarim što bolje rezultate sa ekipom. Mega je najbolja sredina za mlade igrače da prikažu svoj talenat i ja se nadam da ću uz veliki trud na treninzima i utakmicama uspeti da iskoristim to – izjavio je Mušikić.

Mihailo Mušikić je rođen 25.03.2002. godine u Kraljevu, visok je 211 centimetara i igra na poziciji centra. U Megu je došao tokom leta 2017. godine iz redova Sloge i u ove 3 sezone je nastupao za kadetsku i juniorsku selekciju kluba. Sa kadetima je prošle godine postao šampion Srbije dok je sa juniorima bio drugi na Finalnom turniru juniorske Evrolige u Vitoriji. Na ovogodišnjim kvalifikacijama juniorske Evrolige je beležio u proseku 17.3 poena i po 4 skoka i asistencije dok je u Roda Juniorskoj ligi Srbije, gde su juniori Mege trenutno prvoplasirani, u proseku imao 15.4 poena, 7.1 skok i 3.1 asistenciju po meču. Mušikić je 2018. godine nastupio i za kadetsku selekciju Srbije na Evropskom prvenstvu za igrače do 16 godina u Novom Sadu gde je u proseku beležio 6.6 poena i 4.7 skokova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter