Podgoričani imaju rešenje za završetak sezone na Jadranu.

Panedmija korona virusa stopirala je takmičenje u ABA ligi, na kolo pre kraja regularnog dela.


Sada je pod znakom pitanja šta će biti s ovom sezonom, a poslednjih dana stizali su predlozi, kako bi mogla da se okonča borba za prsten. Poslednji u nizu, oglasio se Košarkaški klub Budućnost, a saopštenje “plavih” vam prenosimo u celosti:

– Suočeni sa izazovnom situacijom, kontinuirano komuniciramo sa većinom klubova koji čine ABA ligu. Poštujući činjenicu da sportska javnost očekuje stav Budućnost Volija o pitanju završetka ovogodišnje sezone, ovim putem ga iznosimo nakon našeg studionoznog sagledavanja situacije iz više aspekata.
Smatramo da je od velike važnosti da četiri prvorangirane ekipe igraju završnicu ABA lige u toku sedmog mjeseca, (sa publikom ili bez njenog prisustva), na način kako je to definisano propozicijama lige. Podsjećamo da propozicije predviđaju da se odigraju utamice izmedju prvog i četvrtog odnosno drugog i trećeg na tabeli. Play off bi bio odigran u istom mjesecu. Ostavljamo mogućnost završetka sezone i odigravanjem final four-a.

Svjesni smo da klubovi koji ne spadaju u četiri prvoplasirana na tabeli treba da smanje troškove i raspuste ekipe, sa tim u vezi predlažemo da ove godine iz ABA lige ni jedan klub ne bude eliminisan i da pretposlednji ne igra baraž. Na taj način bi u sledećoj takmičarskoj sezoni ABA liga umjesto 12 brojala 14 klubova. ABA 1 liga bi bila po automatizmu dopunjena sa dva kluba iz ABA 2 lige.

O završnici ABA lige, play off-u ili final four-u direktno bi odlučivali predsjednici prva četvoroplasirana kluba, u komunikaciji sa predsjednikom ABA lige Domagojom Čavlovićem, direktorom Dubravkom Kmetovićem i sportskim direktorom Milijom Vojinovićem. Neophodno je da što prije održimo sjednicu ABA lige putem video poziva, kako bi donijeli zajednički zaključak o ovoj temi i time stavili tačku na razne špekulacije o ovom bitnom pitanju.

FOTO: Budućnost VOLI

Smatramo da je nemoguće završiti ovogodišnju sezonu ABA lige na drugačiji način. Bilo koja druga odluka i proglašenje šampiona bez odigranih utakmica, favorizovalo bi određenu ekipu i u narednoj sezoni, što nije u sportskom duhu. Imajući u vidu širu sliku, trenutno je od manje važnosti ko će biti ovogodišnji šampion, u odnosu na činjenicu kakav će to imati uticaj na naredne sezone i to je situacija koju je neophodno sagledati sa više aspekata.

Budućnost Voli očekuje od predsjednika ABA lige Domagoja Čavlovića da organizuje skupštinu putem video linka, kako bi što prije donijeli odluku o budućnosti regionalne košarke. Nadamo se da će u našem prijedlogu prepoznati sportsko i korektno rješenje i ovom prilikom svim klubovima, kao i vjernim navijačima želimo dobro zdravlje i pobjedu u ovoj za sve nas presudnoj utakmici, borbi protiv našeg zajedničkog neprijatelja – stoji u saopštenju KK Budućnost.

Na kolo pre kraja regularnog dela, Budućnost je bila na drugoj poziciji i u polufnalu bi najverovatnije igrala s Crvenom zvezdom.

Kako biste najbrže saznali informacija iz sveta sporta, pratitie naš profil na Instagramu…

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ubi ga karantin… kaže počeo da se goji… 💪 #Ronaldo #Corona #Korona #Karantin

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on