0
Evroliga

FOTO: KK Budućnost VOLI

ĐORDI BARTOMEU: Bili smo neozbiljni i to nas sada mnogo košta, košarka se ne igra do…

Objavljeno: 13.03.20 u 17:05

Prvi čovek Evrolige Đordi Bartomeu oglasio se povodom pandemije koronavirusa koji je zaustavio sport širom planete.

Evroliga i Evrokup su suspendovani. Tako će biti u naredne četiri nedelje. Prvi put od suspenzije takmičenja oglasio se prvi čovek EKA Đordi Bartomeu. On je istakao da Evropa nije ozbiljno shvatila COVID-19.

– Želim da se zahvalim svima na strasti i požrtvovanju koje pokazujete u najtežoj situaciji u našoj 20-godišnjoj istoriji. Otkako se ovaj virus pojavio u Evropi mismo ga shvatili sa maksimalnom ozbiljnošću. Pratimo uputstva lekara i relevantnih svetskih autoriteta. To je dovelo do utakmica bez publike i pomeranja mesta za odigravanje mečeva. Naše utakmice će biti suspendovane do 11. aprila i ostajemo posvećeni tome da dođe do završnice ove sezone koja je ti pobebila izuzetna do sada – rekao je Bartomeu.

Prvi čovek CSKA iz Moskve Andrej Vatutin je bio nešto optimističniji i ovu situaciju nazvao odlaganjem.

– Ovo je retka situacija i zahteva velike poteze. Za sada je sezona odložena, ne i potpuno otkazana. Ne radi se tu samo o kartama i sezonskim ulaznicama. Ako se sezona završi pre vremena, ili ostane suspendovana, nećemo biti u mogućnosti da ispunimo naše obaveze prema sponzorima u vidu naših dužnosti vezano za reklame ili prenose utakmica. To može da bude veliki problem – istakao je Vatutin.

Nema šta, ostaje da se sačeka 11. april i nova odluka čelnika Evrolige.

FOTO: KK Budućnost VOLI

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter