0
Košarka

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

NBA: Bogdanović podario Sakramentu novu ‘plej-of’ pobedu, Jokić ‘podbacio’ (VIDEO)

Objavljeno: 08.03.20 u 09:45

Srpski košarkaši ove večeri imali su polovičan učinak. Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica su slavili, dok je Nikola Jokić doživeo poraz od Klivlend Kavalirsa.

Sakramento Kingsi su u noći između subote i nedelje bili bolji od Portland Trejlblejzersa rezultatom 123:111, te su tako napravili važan korak u borbi za plej-of. Najzaslužniji za trijumf apsolutno je bio Bogdan Bogdanović.

Srpski šuter postigao je 27 poena, uhvatio pet lopti i imao osam asistencija za 29 minuta provedenih na parketu. Iz igre je šutirao 10/15.

Nemanja Bjelica se nije iskazao previše, ali je i on bio dvocifren sa 10 poena, dva skoka i tri asistencije.

‘Kraljevi’ su postigli čak 40 poena u prvoj četvrtini, a do poluvremena 77, pa je razlika već tada iznosila 23 poena. Sve u nastavku bilo je mnogo lakše.

Portland više nije uspeo da zapreti i vrati se u meč. Razlog tome bilo je i što je Demijan Lilard postigao samo 12 poena za 33 minuta na parketu. U pobedničkom timu istakli su se još Badi Hild sa 22 i Herison Barns sa 20 poena.

Denver Nagetsi su posle velike drame poraženi od Klivlend Kavalirsa rezultatom 104:102, a baš kao i u slučaju Portlanda, i ovde je razlog kraha tima iz Kolorada bila nešto lošija partija Nikole Jokića.

Srpski centar je na terenu proveo 32 minuta i ubacio je svega osam poena, i imao isto toliko skokova i asistencija. Premalo za njegove standaradne na koje nas je navikao, kao i navijače Denvera.

Nagetsi su u završnici imali šut za pobedu, a uzeo ga je Džamal Marej i promašio, zbog čega su se mnogi pitali zašto lopta nije išla u ruke Jokića.

NBA

Detroit – Juta 105:111
Klivlend – Denver 104:102
Memfis – Atlanta 118:101
Golden Stejt – Filadelfija 118:114
Portland – Sakramento 111:123

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter