3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda

U ČAST ZLATNOJ GENERACIJI: Crvena zvezda protiv Makabija u retro dresovima (FOTO)

Objavljeno: 06.03.20 u 17:40

Crvena zvezda dočekaće večeras od 19 časova Makabi u ‘Beogradskoj areni’, a navijačima je pripremljeno posebno iznenađenje.

Navršava se 50 godina od osvajanja jedinog evropskog trofeja u istoriji crveno-belih, Kupa pobednika kupova, a crveno-beli su odlučili da u duel sa Makabijem pred zvezdaše istrče u retro dresovima koji odaju svojevrsno priznanje toj generaciji Zvezde.

BIO JE ŠAMPION HRVATSKE: Dinamo je veliki, ali je Crvena zvezda najveća na Balkanu!

Dres crveno-belih nosili su tada i Dragan Kapičić, Ljubodrag Duci Simonović, Zoran Moka Slavnić i Goran Rakočević, sa klupe ih je predvodio Aleksandar Nikolić.

ZVEZDAN TERZIĆ: Crvena zvezda je simbol srpstva, Liga šampiona biće upisana zlatnim slovima (VIDEO)

Crvena zvezda je u tadašnjem finalu Kupa pobednika kupova 1974. godine u Udinama pobedila Spartak iz Brna rezultatom 86:75.

0
0

3 Komentara

  1. EVE DA VIDIS DA JE SPARTA BRNO BIO BOLJI OD PARTIZANA I AL GAZIRE IZ EGIPTA
    SEZONA….1976.77
    1. Spartak-Zbrojovka Brno
    2. Yugoslavia Partizan
    3. Bulgaria Academic
    4. Egypt Al-Gezira*

    0
    0
    Odgovori
  2. Hajde sad, pošteno: da li je iko ikad čuo za Spartak iz Brna?? Da li se iko seća tog velikog trijumfa nad tako značajnim protivnikom?!

    0
    0
    Odgovori
    • evo posten odgovor 1979,80 Partizan. honved,,partizani tirana,,,,alepo SIRIJA,,,,,,…..1981.82 Partizan…slavia prag….Eczacıbaşı turska…..Al-Zamalek Egipat………….jeli neko cuo da je istitucija igrala kosarku sa SIRIJCIMA I EGIPCANIMA evo sad da znaju…

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter