0
Evroliga

FOTO: Eurohoops

EVROLIGA: Žalgiris savladao Himki, CSKA dobio ruski derbi!

Objavljeno: 03.03.20 u 21:36

U Evroligi su ranije odigrana dva meča, Žalgiris je nastavio svoju pobedničku seriju, dok je CSKA slavio u ruskom derbiju!

Žalgiris je upisao treću pobedu u nizu, ovoga puta ‘pao’ Himki. Tim iz Kaunasa rutinski je slavio sa 96:85.

Prva četvrtina već je u otvorila vrata domaćem sastavu ka pobedi. Kako je vreme odmicalo rasla je prednost domaćina nakon deset minuta bila je 29:15. Nisu se zaustavljali ni u drugoj deonici Žalgiris je u nekoliko navrata u drugoj četvrtini vodio sa 20 poena prednosti.

Himksi se angažovao u trećoj četvrtini i brzo su uspeli da spuste na jednocifrenu prednost domaćina, koji se ubrzo vratio na +16, ali je nakon treće četvrtine bilo samo šest poena prednosti za Žalgiris 64:58. Rutinski je domaćin igrao u poslednjem kvartalu. Održavali su prednost izmežu sedam i 13 poena, a na kraju su meč dobili sa 96:85. Žalgiris ostvario veoma važnju pobedu u borbi za TOP 8 Evrolige.

Domaćin je stigao do pobede zahvaljujući Džoku Lendeju koji je postigao 23 poena, dok su Rivers i Lekavičijus dodali još po 15, odnosno 14.

Stefan Jović je u dresu Himkija za nešto više od 28 minuta postigao 10 poena i zabeležio sedam asistencija.

CSKA je opravdao ulogu favorita u ruskom derbiju, ali je do pobede došao znatno teže nego što se to očekivalo. Zenit je odlično otvorio meč, imali su prednost od prvog podbacivanja. Napravili su seriju od 2:11, u nastavku se polako budi domaći tim koji topi prednost Himkija. ‘Armejci’ trojkom Majka Džejmsa dolaze do prvog vođstva i ujedno rezultata 23:21.

Dva puta je Himki u drugoj deonici došao do izjednačenja, ali su igrači CSKA čuvali svoju prednost do poluvremena na koje su otišli rezultatom 46:43. CSKA je u trećoj četvrtini dva puta imao +11, ali su se domaći na kraju zadovoljili sa osam poena prednosti.

Slično je bilo i u poslednjoj četvrtini, ali je Zenit imao priliku da meč uvede u mnogo neizvesniju završnicu, na kraju pobeda domaće ekipe od osam poena razlike.

Svoj tim je do pobede odveo Majk Džejms sa 27 poena i pet asistencija, dok Zenitu nije pomogao ni sjajni Ostin Kolins sa 28 postignutih poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter