Košarkaši Partizana posle pauze od skoro dve nedelje u subotu gostuju Krki iz Novog mesta u ABA ligi.

Meč se igra u dvorani ‘Leon Štukelj’ u subotu od 18 časova. Na oprez poziva trener Partizana Andrea Trinkjeri koji je potsetio koliko Krka može da bude opasna.


– Vraćamo se u takmičarski ritam nakon pauze zbog FIBA prozora. Ta prva utakmica je uvek nezgodna, naročito jer igramo u gostima, u specifičnoj atmosferi, hali u kojoj je domaća ekipa ove sezone savladala i Budućnost i Crvenu zvezdu – rekao je Andrea Trinkjeri za klupski sajt i dodao:

– Ekipa Krke do kraja sezone igra tri mini finala i sigurno će dati sve od sebe za još jednu veliku pobedu. S druge strane, naše je da se pripremimo i prikažemo dobru, čvrstu i pametnu igru. I nama su sve utakmice do kraja jednako važne kao i njima.

Stefan Birčević veruje da Partizan sve drži u svojim rukama.

– Krka je na svom terenu dobila i Budućnost i Zvezdu, što govori da u meč moramo ući maksimalno ozbiljno, kao što smo to činili i do sada u ABA ligi i u Evrokupu. Mislim da ipak sve zavisi od nas i da moramo pokazati naše najbolje izdanje. U tom slučaju, verujem da ćemo se iz Novog Mesta vratiti srećni – rekao je krilni centar Partizana Stefan Birčević.