Razočarani su bili košarkaši Crvene zvezde posle poraza od Partizana u finalu Kupa ‘Radivoja Koraća’, a najviše su ih zabolele sudijske odluke.

Prvi je pred novinare stao kapiten Branko Lazić i jasno poručio da drugu godinu zaredom pobednika kupa odlučuju neki drugi ljudi, a ne košarkaši dva tima.


– Hoćemo li iskreno ili da možemo jedni druge u oči da pogledamo? Hoćete iskreno, onda čestitam Partizanu na pobedi, ali čini mi se da drugu godinu zaredom neko drugi odlučuje o pobedniku na terenu. Da li namerno ili nenamerno, ne znam. Ljudi kažu da jednom možeš da napraviš grešku, drugi put je već izbor. Ne bih više trošio reči – rekao je Branko Lazić.

Amerikanac Bili Beron je otkrio da se sam plejmejker Partizana Markus Pejdž smejao odluci sudija kada je fauliran od strane Kevina Pantera.

– Promašivali smo neke šuteve, oni su pogađali neke šuteve. Bolje da ne pričam o sudijama i nekim odlukama koje su donosili. Bilo je mnogo odluka za obe strane… Ne znam, onaj faul u napadu je bio jedna od tih odluka zbog koje kažete “vau”. Pejdž se smejao posle toga, znao je da je isfolirao tako da… Mislim da su i pozvali taj potez, taj tip poteza, želeli su to, tražili i to je stvarno teško. Tako nešto se ne svira na kraju ovakvih utakmica… S obzirom na to koliko je meč bio fizički čvrst, uvrnuto je. Nismo izgubili motivaciju, i dalje ima još nekoliko titula za koje se igra i radujemo se tome – istakao je Bili Beron.

Podsetimo, Partizan je u finalu Kupa ‘Radivoja Koraća’ pobedio Crvenu zvezdu 85:84.

FOTO: HOTSPORT/Andrej Kranjc