4
Košarka

‘BUM’ NA MALOM KALEMEGDANU: Pravo niotkuda – Crvena zvezda dovela novog plejmejkera! (VIDEO)

Objavljeno: 14.02.20 u 11:52

Zvezda je dovela igrača koji joj je bio preko potreban.

Lorenco Braun, videlo se to, ne može da iznese sezonu kao jedini plejmejker, a Filip Čović je, pod još uvek čudnim okolnostima, prešao u FMP i zato su se crveno-beli bacili na tržište.

Tako je danas novi organizator igre postao Kalin Lukas, iskusni 30-godišnji košarkaš koji stiže u tabor srpskog šampiona kao slobodan igrač.

Prošlu sezonu je proveo u NBA razvojnoj ligi gde je na 38 utakmica prosečno beležio 21,8 poena i 5,5 asistencija. Evropsku karijeru započeo je u Olimpijakosu u sezoni 11/12, ali tokom sezone bio je otpušten i prebačen u turski Banvit, gde je igrao godinu i po dana.

Nakon dve sezone u Evropi, vratio se u SAD i igrao dve godine u Ajovi iz razvojne lige, gde je između ostalog zabeležio i jedan nastup u NBA ligi u dresu Memfisa. Na kraju sezone 14/15 vratio se u Tursku i odigrao sezonu i po u Ankari gde je na 37 utakmica proečno beležio 16,2 poena i 4,8 asistencija. Nakon toga imao je i epizodu u Hapoelu iz Jerusalima.

U razvojnoj ligi odigrao je ukupno 150 utakmica na kojima je prosečno upisivao 18,7 poena i 5 asistencija uz procenat šuta za 2 – 47% i za 3 – 40%.

0
0

4 Komentara

  1. Nebojsa Čovic je jedna budala da je nema ravne, sada dovodi pleja kad je sve izgubljeno izgubljena ABA liga izgubljeno 8 mjesto u evro ligi kup je počeo,,, kad nije znao dovesti pojačanje kad je trebalo i kad je i vrabac na grani znao gdje je pojacanje Zvezdi potrebno sta ce nam i sada

    0
    0
    Odgovori
    • Dragane,što ne čitaš,piše ti u prilogu da nije ništa plaćen ,igra za platu kao i svi drugi stranci.Šta ti nije jasno,a na kraju šta te briga Zvezda,imaš svoje glodare pa se bavi njima.

      0
      0
      Odgovori
  2. Šta bi cigani, drvlje i kamenje na Partizan a evo fmp dovodi 20 stranca ove godine i naravno transparentno , samo nema iznosa za koji dolazi.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter