Zvezda je dovela igrača koji joj je bio preko potreban.

Lorenco Braun, videlo se to, ne može da iznese sezonu kao jedini plejmejker, a Filip Čović je, pod još uvek čudnim okolnostima, prešao u FMP i zato su se crveno-beli bacili na tržište.


Tako je danas novi organizator igre postao Kalin Lukas, iskusni 30-godišnji košarkaš koji stiže u tabor srpskog šampiona kao slobodan igrač.

Prošlu sezonu je proveo u NBA razvojnoj ligi gde je na 38 utakmica prosečno beležio 21,8 poena i 5,5 asistencija. Evropsku karijeru započeo je u Olimpijakosu u sezoni 11/12, ali tokom sezone bio je otpušten i prebačen u turski Banvit, gde je igrao godinu i po dana.

Nakon dve sezone u Evropi, vratio se u SAD i igrao dve godine u Ajovi iz razvojne lige, gde je između ostalog zabeležio i jedan nastup u NBA ligi u dresu Memfisa. Na kraju sezone 14/15 vratio se u Tursku i odigrao sezonu i po u Ankari gde je na 37 utakmica proečno beležio 16,2 poena i 4,8 asistencija. Nakon toga imao je i epizodu u Hapoelu iz Jerusalima.

U razvojnoj ligi odigrao je ukupno 150 utakmica na kojima je prosečno upisivao 18,7 poena i 5 asistencija uz procenat šuta za 2 – 47% i za 3 – 40%.