Zanimljivu konferenciju za novinare posle pobede nad Borcem iz Čačka imao je italijanski stručnjak Andrea Trinkjeri.

Šef stručnog štaba crno-belih je istakao da je kup specifično takmičenje i da je Borac bio dobar protivnik.


– Očekivao sam baš ovakvu utakmicu. Kup je vrlo specifična stvar. Prva utakmica je uvek bila problematična, Borac je vrlo ozbiljna ekipa. Igrali su bolje nego mi. Na kraju smo dobili, ali je samo rezultat, ništa drugo. Mi smo svake godine na kupu, u celoj Evropi se dešavaju posebne stvari: Efes, Bajern, Virtus, Barselona – svi kući u prvoj utakmici. Ja to znam. Zavisi u kakvom momentu stiže ekipa na kup, šta je pre bilo i šta će posle kupa biti – počeo je Trinkjeri.

Italijan nije bio zadovoljen igrom svog tima, ali mora se dalje.

– Spasili smo se u teškoj utakmici, sve smo naopako napravili, od odbrane i moramo da idemo dalje. Nisam zadovoljan, ali nema vremena, nema vremena. Ja sam očekivao još težu utakmicu, iskreno da vam kažem, jer znam u kom stanju je moja vojska, fale nam igrači…Sutra igramo tešku utakmicu, moramo sada naći energije za tu utakmicu.

Zanimljiv odgovor je dao na pitanje zbog čega je u drugom poluvremenu tražio samo jedan tajm-aut.

– Neki put je dobro da se igrači vade iz g… sami. Neki put, ne svaki put.

Onda je usledilo pitanje o FMP-u, koji se pojačao Čovićem i Kuzmićem, a Partizan je usput zbog povrede ostao bez Birčevića.

– Možda će Lebron doći za utakmicu. Birčević – sumnjam. To je baš veliki problem, jer smo hteli rasporediti minutažu. Sad je išao na snimanje. Sumnjam, ne znam – zaključio je Trinkjeri.