0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda

‘U POSLEDNJI ČAS SMO OSTALI BEZ BRAUNA…’: Šakota u umoru i igranju Evrolige vidi razloge poraza!

Objavljeno: 10.02.20 u 21:05

Crvena zvezda doživela je bolan poraz na gostovanju u Baru od ekipe Mornara – 71:63.

Dve ekipe i Cedevita sada su izjednačene od treće do pete pozicije i čeka ih velika pozicija za mesto u plej-ofu regionalnog takmičenja.

– Najbolje da komentar bude kratak. Čestitam protivniku koji je u svakom pogledu bio bolji i mi nismo uspeli da uspostavimo igru kakvu želimo i kakvu možemo, ni ispod koša ni na periferiji. Naši problemi se ne tiču nikoga, treba sa njima da se borimo, tako je kada igraš Evroligu, ali ovo je četvrta utakmica u sedam dana za nas. Očigledno nismo izdržali, protivnik je bio motivisan, dobro su odigrali i sve čestitke im upućujem – izjavio je Dragan Šakota posle meča.

Zatim je trener Zvezde nastavio istakavši problem neigranja plejmejkera Lorenca Brauna.

– Oni su odigrali jako dobru odbranu, a mi smo u poslednji čas ostali bez plejmejkera jedinog kojeg imamo, Lorenza Brauna, tako da nismo mogli da organizujemo napad kako hoćemo. Došlo je do konfuzije koja nas je koštala početne razlike i koja je odredila tok utakmice i psihologije koje smo tek nešto malo uspeli da se rešimo u drugom poluvremenu.

Na kraju je zaključio:

– Počeli smo jako dobro u drugom poluvremenu, sa četiri-pet uzastopnih odbrana, ali to nismo uspeli da povežemo sa napadom, tako da je visoka razlika ostala visoka. Došli smo sa ambicijama i željom da pobedimo jer nam je ta utakmica bila bitna, ali ipak bih rekao da smo se na putu do ovde istrošili dosta. Sa tri pobede kod kuće mi smo i teoretski na toj poziciji broj tri.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter