0
Košarka

SADA I ZVANIČNO: Mozambik je pobeđen, Srpkinje su u Tokiju!

Objavljeno: 09.02.20 u 19:03

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se na Olimpijske igre u Tokiju drugom pobedom protiv afričkih selekcija.

Posle Nigerije pao je Mozambik. Srpske lavice plasirale su se na Olimpijske igre i braniće bronzu osvojenua u Riju. Naša selekcija pobedila je Mozambik ubedljivo 76:48.

Afrikanke su dobile prvu četvrtinu 21:16 zahvaljujući dobroj igri Anabele Kose. Ipak, naše devojke predvođene Sonjom Vasić su se vratile u igru i okrenule rezultat. Treća četvrtina je bila presudna kada je četa Marine Maljković napravila seriju 12:0 i povela sa 18 poena razlike. Posle je usledio rutinski posao i pobeda koja je overila olimpijsku vizu.

Najefikasnije u ekipi Srbije bile su Ana Dabović sa 12 poena i šest asistencija, Sonja Vasić sa 11 poena i Tina Krajišnik sa 10 poena. Dobru partiju prikazale su i Jelena Bruks sa sedam poena i devet skokova i Dragana Stanković i Nevena Jovanović sa po osam poena.

Najbolja u ekipi Mozambika bila je Anabela Kosa sa 21 poenom. Olimpijske igre u Tokiju startuju 24. jula.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter