0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Budućnost VOLI

TRENER BUDUĆNOSTI: Partizan u poslednjih pet ili šest godina nikad nije bio bolji!

Objavljeno: 08.02.20 u 21:45

U velikom derbiju 19. kola ABA lige sastaće se Partizan i Budućnost u ‘Beogradskoj areni’, a evo šta je o meču sa crno-belima rekao strateg Podgoričana Petar Mijović.

Budućnost u Beograd ne dolazi sa ‘belom zastavom’, već sa željom da se pobedom domogne prvog mesta i prednosti domaćeg terena do kraja ABA lige. Ipak, Petar Mijović upozorava da je ovo najjači Partizan u poslednjih pet-šest godina.

– Očekuje nas teška utakmica u Beogradu, rezultati u oba takmičenja dovoljno govore o snazi Partizana ove sezone. Mislim da u prethodnih pet, šest sezona nisu bili bolji, nisu bili kompletniji i sa nikad većim ambicijama u oba takmičenja. Sa druge strane, kao što sam ranije rekao, mislim da naša pozicija nije slučajna. Mi smo na četiri kola pre kraja na deobi prvog mesta – rekao je Mijović za sajt ABA lige.

Trener Budućnosti je dodao da ne bi bilo dobro da njegov tim u Beogradu igra na kartu umora košarkaša Partizana.

– Kako gledamo da sa pobedom protiv Partizana otvorimo i prvo mesto, tako smo i jako obazrivi prema svemu što nas čeka i nakon ove utakmice s obzirom da se borimo za što bolju poziciju pred plej-of. Sigurno će biti zahtevan meč, Partizan kao klub, trener Trinkijeri i roster koji imaju zaslužuju najveći mogući respekt i mislim da ćemo morati da budemo najbolji ove sezone ukoliko mislimo da odigramo utakmicu koju bi u nekom momentu uveli u naš željeni tok i doveli sebe u situaciju da trijumfujemo u Beogradu. Oni su ove nedelje odigrali već dva jaka meča, protiv Crvene zvezde i Virtusa. Međutim, ovo su velike utakmice, veliki ulog je u pitanju i mislim da nam to ne donosi neku veliku prednost niti možemo igrati na kartu bilo kakvog umora kod Partizana.

Košarkaš Budućnosti Petar Popović kaže da je ovo najbitnija utakmica za njegov tim u dosadašnjem takmičenju.

– Bitna utakmica za nas, znamo šta nosi i od kakvog je značaja. Ovo je najbitnija utakmica do sada, pobednik ce najverovatnije biti na prvom mestu regularnog dela takmičenja. Partizan je u jako dobroj formi, dobili su dosta bitni utakmica i pokazali su da su ozbiljna ekipa. Znamo da ce biti dobra atmosfera, da će biti puna hala, ali mi se spremamo, imali smo sedam dana da se spremimo i dobro odmorimo i jedva čekamo utakmicu u nedelju – rekao je Popović.

FOTO: Budućnost Voli

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter