2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan

ABA LIGA: Zvezda na krilima Berona slavila protiv Partizana, derbi opravdao očekivanja (VIDEO)

Objavljeno: 03.02.20 u 20:06

Košarkaši Crvene zvezde dočekali su Partizan u 18. kolu ABA lige. Meč dva ‘ljuta’ rivala u potpunosti je opravdao epitet derbija.  Slavio je domaćin rezultatom 92:84.

Domaćin je bolje počeo meč, usledila je mini serija Partizana, a do poluvremena se igralo u naletima, tek u trećoj četvrtini Partizan je uspostavio kontrolu, ali je ponovo odgovorio raspoloženi domaćin. Završnica je igrana u egalu. Najefikasniji u pobedi Crvene zvezde (92:84) bio je Bili Beron sa 26 poena, Lazić je dodao 12, a Davidovac 11 poena. U Partizanu je Gordić postigao 14, Volden 12, a Jaramaz 11 poena.

Foto: KK Crvena zvezda

Trojkom Gista otvorila je Zvezda meč. Odgovorio je kapiten Partizana Novica Veličković trojkom za crno-bele. Loše je na početku meča tekla organizacija napada gostiju, raspoložen je bio Veličković sa dve trojke držao je crno-bele u meču. Partizan nakon pet minuta dolazi do prvog vođstva 7:8 poenima Voldena. Imao je Partizan mini seriju od 5:0, usledila je reakcija Berona koji je sa dve trojke doneo izjednačenje Zvezdi. 

Trener Partizana rotirao je igrače, te je već u prvoj četvrtini čak 10 igrača dobilo priliku na parketu tokom uvodnih šest minuta.  Usledio je otvoreni period igre gde je viđen veliki broj koševa na obe strane, igralo se koš za koš, a Beron je nakon osam minuta igre pogodio tri trojke i imao već 11 poena na svom kontu od 17 Zvezdinih. Sa druge strane pet poena vezao je Gordić. Nakon 10 minuta Crvena zvezda ima prednost od dva poena 25:23.

Foto: KK Crvena zvezda

Na početku druge četvrtine Zvezda je došla do pet poena prednosti, a Andrea Trinkijeri tražio je minut odmora. Dva napada Crvene zvezde nije uspeo da odbrani Partizan, a nedostajalo je ideje i u napadu, sve do napada Voldena koji je lagano položio. Upisao se i Branko Lazić, potom i Punter.

Zvezda je nakon četiri minuta druge deonice imala prednost od 36:27. Pokušao je tajm-autima da razbjije Zvezdin ritam Trinkijeri, ali su crveno-beli stigli do maksimalnih 13 poena prednosti u drugoj četvrtini. Igrači Dragana Šakote lako dolaze do poena, nakon minuta odmora uspeva Partizan da uzvrati serijom od 12:0 i ponovo se vrati na dva poena zaostatka. S obzirom na zaostatak na četiri minuta do kraja deonice Partizan može da bude zadovoljan minusom 44:42.

FOTO: KK Partizan

Partizan se na početku mučio da realizuje igru u napadu, a trojkom Jaramaza sa pola terena u poslednjim sekundama napada Partizan dolazi do minimalnog vođstva, usledilo je nekoliko odluka koje se nisu dopale igračima, ni navijačima domaćih, a to je donelo nervozu kod navijača.

Partizan je uspeo da dođe sredinom deonice po prvi put do pet poena prednosti. Pejdž je trećom trojkom došao do šest poena, a sa druge strane odgovorio je Beron. Konsolidovala se Zvezda do kraja donice. Domaćin je imao prednost 67:66 nakon tri četvrtine.

Foto: KK Crvena zvezda

Odvojila se Crvena zvezda na četiri poena, a zaboravljen od strane odbrane bio je Zagorac koji je novom trojkom vratio goste na poen zaostatka. Partizan je rano ostao bez Radeta Zagorca koji je napravio svoj peti faul, te će crno-beli završnicu igrati bez njega. Zaigrala je Zvezda bolje u odbrani nego u dosadašnjem toku meča, ali im je parirao ‘parni valjak’. U poslednja četiri minuta ušli smo nerešenim ishodom 80:80. Imao je Partizan dva statična napada, a Zvezda je to iskoristila da ode na četiri poena prednosti. Taman je Partizan uspeo poenima Pejdža da se spusti ponovo na dva poena, a petim faulom Tomas je poslao Davidovca na liniju za slobodna bacanja. Crvena zvezda imala je posed i dva poena prednosti, Beron je pokušao za tri, nije bio uspešan, u borbi za loptu sviran je faul Voldena, a Jagodić Kuridža bio je precizan sa linije za sl. bacanja. Probao je Partizan trojkama da se vrati, ali nije uspeo, Beron je svojim 26. poenom postavio konačnih 92:84. 

Crvena zvezda – Partizan 92:84 (25:23, 19:19, 23:24, 25:18)

Crvena zvezda: Punter 3, Kuzmić 2, Braun 5, Davidovac 11, Lazić 12, Beron 26, Gist 7, Dobrić 1, Jagodić Kuridža 4, Dženkins 9, Odžo 6, Štimac 6.

Partizan: Volden 12, Zagorac 9, Pejdž 13, Gordić 14, Makadu 4, Jaramaz 11, Veličković 6, Birčević 2, Janković, Tomas 4, Trifunović, Mozli 9.

FOTO; KK Crvena zvezda/Partizan 

0
0

2 Komentara

  1. Toliko frustracije nema nigde. Klizeci Lazic odvali namerno Jaramaza da ga povredi a u pozadini euforija ubij ubij.. Sa takvim kontra sudjenjem cigani bi plakali tri godine. Svaka li svaka sudijska odluka opet hvatanje za glavu dreka i pritisak. Decenije uspeha Partizana ostavile su traume cigama za ceo zivot.. Nismo isti-Grobar svojom glavom misli!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter