0
Evroliga

FOTO: KK Crvena zvezda

ŠAKOTA: Borićemo se, uz dobru odbranu možemo do pobede! LAZIĆ: Ništa nije nemoguće

Objavljeno: 30.01.20 u 17:32

Košarkaši Crvene zvezde mts igraju u petak utakmicu 22. kola Evrolige protiv lifera na tabeli ekipe turskog Anadolu EFES-a.

Pred crveno-belima je težak zadatak i meč sa ekipom koja je u dosadašnjem toku Evrlige pokazala najviše, o čemu govori i pogled na tabelu – prošlogodišnji finalista Evrlige iz Vitorije stiže u ‘Beogradsku Arenu’ sa skorom 18-3.

Utakmicom u petak, crveno-beli otvaraju novu izuzetno napornu seriju utakmica, koja se nastavlja u ponedelja (Partizan), sredu (Panatinaikos Arena), petak (Himki u Mokvi) i ponedeljak (gostovanje Mornaru u Baru).

Pred ovaj meč trener Crvene zvezde Dragan Šakota kaže da njegove izabranike čeka težak meč.

Očekuje nas meč protiv ekipe koja je najbolja u Evroligi, koja je najviše pokazalla, i koja u svom sastavu ima igrača koji trenutno pravi razliku i igra fantastičnu košarku. Ovakva utakmica je prilika da uživamo, da gledaoci gledaju lepu i kvalitetnu košarku. Bez obzira na sve rečeno o ekipi EFES-a, mi imamo i naše ambicije, pripremićemo se za ovu utakmicu, borićemo se, i uz čvrstu odbranu i podršku možemo do rezultata bez obzira na to da je EFES popunjen na svim pozicijama najmanje sa dva igrača – rekao je trener Crvene zvezde koji će i za ovaj meč neće imati sve igrače na raspolaganju (povrede Čovića, Jagodića Kuridže).

Kapiten Branko Lazić podsetio je da je Efes slavio protiv Reala u Madridu.

Očekuje nas izuzetno teška utakmica, EFES je pokazao i ove i prošle sezone da je izuzetno jak sastav, popunjeni su na svim pozicijama, igraju odlično. Dolaze nakon prve pobede nad Realom u Madridu posle 15 godina, i to bez nekoliko važnih igrača u svom sastavu. I to govori koliko su dobri ove godine. Ali, niko nije nepobediv. Pod uslovom da se pridržavamo plana, da igramo odbranu do krajnjih granica, i naravno uz naše navijače i podršku – ništa nije nemoguće. Zna se od koga kreće sve, Šejn Larkin se nametnuo kao lider te ekipe i igra sjajno ove sezone, ali svi ostali počev od Vase Micića, pa do centara, svi zajedno čine tim koji je prvi kandidat za osvajanje titule ove sezone – rekao je Lazić.

Utakmica Crvena zvezda mts – Anadolu EFES igra se u petak od 19 časova u „Beogradskoj Areni“,karte su u prodaji od utorka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter