0
AdmiralBet ABA Liga

ABA LIGA: Zvezdina četvrta u nizu, Gist predvodio crveno-bele do trijumfa u Laktašima, vratio se Perperoglu! (VIDEO)

Objavljeno: 27.01.20 u 18:55

U tri vezana duela u ABA ligi Zvezda je pobedila sa stotinu i više postignutih koševa. Blizu toga bili su i u 17. kolu na gostovanju Igokei.

Zvezda je u ovaj meč ušla bez Lazića, Jagodića Kuridže i Čovića, uz od ranije odsutne Mohameda Fajea i Derika Brauna. Meč je počeo minutom ćutanja u čast preminulog Kobija Brajanta. Zvezda je zasluženo slavila 94:77. U redovima domaćina istakli su se Grin i Lešić sa 16 poena, dva manje postigao je Von. Dok je kod Zvezde najefikasniji bio Gist sa 17 poena, a Beron i Braun dodali su po 14, poen manj upisao je Punter.

prve poene na meču upisali su Braun za Zvezdu i Gagić za Igokeu, Bili Beron je raspoloženo ušao u meč i vezao tri trojke. Lorenco Braun je potom bacio lob pas za Dobrića, uspostavila je Zvezda kontrolu u prvoj četvrtini meča i brzo došla do prednosti 16:10. Pri kraju četvrtine u igru je ušao Stratos Perperoglu na oduševljenje domaćih navijača. Nakon prve deonice ponajviše zahvaljujući raspoloženom Beronu Zvezda je došla do prednosti 22:12, ali je Igokea napravila mini seriju i do kraja četvrtine došla do ukupno 17 poena.

Nastavila se dalekometna paljba gostiju i u drugoj četvrtini, pogodili su Gist i Braun, te je nakon tri minuta Zvezda ponovo imala dvocifrenu prednost. U nastavku se ušlo nešto agresivnije u igru, te je bilo nekoliko situacija iz kojih su igrači izlazili uz dosta rasprava sa sudijom nezadovoljni agresivnom igrom protivnika, ali je novim poenima Štimca zvezda došla do 12+. Gde je stao Beron, nastavio je Punter , ubacio je tri trojke za 14 poena prednosti Zvezde, ali je do kraja Igokea uspela da se spusti na 37:48.

FOTO: ABA LIGA / Igokea

Devetim poenom Grina Igokea posle dugo vremena spusta na devet poena zaostatka i nakon dugo vremena dolazi do jednocifrenog minusa. Lešić je držao priključak Igokei, a sa druge strane poentirao je Braun. Dobrom igrom u napadu i skokovima u napadu Zvezda dolazi do 15 poena prednost, a petom ličnom Gagića Zvezdi je znatno olakšao posao gostujućem timu, s obzirom da je ostalo da se odigra još 10 minuta meča. Uz to, nešto ranije povredio se i Talić, plej Igokee nagazio je na nogu Đorđa Gagića i morao je da napusti teren. Na kraju treće četvrtine Zvezda je na pragu pobede (54:59)

FOTO: ABA liga/ Igokea

Isključenjem Gagića Igokea je ispala iz ritma, te su crveno beli uspeli da podignu prednost na 18 poena, sa druge strane pokušavao je za tri Evans, a usnulost Save Lešića koristi Štimac i lagano poentira.Grin je bio uz Evansa jedini raspoložen sa druge strane, ali je Zvezda sačuvala dvocifrenu prednost pred poslednja dva minuta duela. Rutinski je Zvezda do kraja odigrala i zasluženo slavila sa 94:77.

Igokea – Crvena zvezda 77:94

Igokea: Evans 10, Simeunović, Talić 2, Lešić 16, Nikolić, Grin 16, Von 14, Ilić 6, Kočić, Gagić 8, Vulić 5.

Crvena zvezda: Punter 13, Kuzmić, Braun 14, Perperoglu, Davidovac 4, Beron 14, Dobrić 7, Gist 17, Dženkins 3 Simanić, Odžo 8

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter