0
Košarka

PRAVE NOVI ‘DRIM TIM’: Zlato je obavezno za Amerikance, odazvaće se svi igrači?

Objavljeno: 19.01.20 u 13:22

Glavobolje je selektor Sjedinjenih Američkih Država Greg Popović imao da sastavi tim za prošlogodišnje Svetsko prvenstvo, mediji u SAD navode da to neće biti slučaj pred Olimpijske igre u Tokiju.

Upravo su brojni otkazi uslovili da na Svetskom prvenstvu četa ‘ludog Srbina’ doživi debakl, završili su na šestoj poziciji. Tada je petnaestak igrača otkazalo Popoviću, sada se očekuje potpuna mobilizacija kako bi SAD odbranila medalju osvojenu pre četiri godina u Riju.

Podsetimo, samo neki od onih koji su otkazali prošlog avgusta našli su se Entoni Dejvis, Bredli Bil, Džejms Harden, Demijan Lilard, Kevin Lav, Si Džej Mekalum, Lebron Džejms…

Sportski direktor reprezentacije Džeri Kolanđelo uveren je da će se svi odazvati pozivu selektora za OI.

– Očekujem da se svaki američki košarkaš kojeg pozovemo odazove i da će biti na raspolaganju za konačnih dvanaest. Preliminarni spisak objavićemo krajem januara – rekao je Kolanđelo za Njujork Tajms.

Od 1992. godine Sjedinjene Države samo jednom nisu uspele da osvoje zlatnu medalju na Olimpijskim igrama (2004).

Pratite najbolju sportsku stranicu na Instagramu – HotSport 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter