0
AdmiralBet ABA Liga

ABA LIGA: Cedevita Olimpija u slobodnom padu, srušio je sada Mornar u Ljubljani (VIDEO)

Objavljeno: 18.01.20 u 19:20

U prvom meču 16. kola ABA lige Mornar je u Ljubljani pobedio ekipu Cedevita Olimpije posle produžetka 91:90.

Cedevita Olimpija krenula je u rikverc. Posle poraza na svom parketu od Igokee, tim iz Ljubljane je u ‘Stožicama’ izgubio i od Mornara posle produžetka.

Bio je to meč u kom je domaćin vodio celo prvo poluvreme i imao do sedam koševa prednosti. Ipak, sve bolji Mornar uspeo je u drugom delu da se vrati u igri, preokrene i povede. Drama je viđena u poslednjih pola minuta prve deonice kada je Blažič sa linije za slobodna bacanja doneo Cedevita Olimpiji prednost 79:76. Ipak, gosti iz Bara su se za produžetak izborili 17 skundi pre kraja kada je Nidam pogodio trojku. Boatrajt je imao polednji šut za domaćina, ali nije bio precizan.

Mornar je do pobede stigao u produžetku kada je vodio i do četiri poena prednosti. Ipak, dva minuta pre kraja je Hopkins pogodio trojku za izjednačenje 88:88. Novo vođstvo Baranima doneo je Nidam sa linije za slobodna bacanja 90:88. Kada je Hopkins promašio, Heris je pogodio jedno bacanje za povećanje vođstva gostiju 91:88. Blažič je sa slobodnih bacanja devet sekundi pre kraja smanjio na 90:91, a onda opet drama…

Heris je za goste šest sekundi pre kraja promašio oba slobodna bacanja, ali je Miler skeund pre kraja promašio šut i Mornar je pobedio.

Barane je do pobede vodio Nidam sa 22 poena, Heris je dodao 16, a Pulen 13. Kod Cedevita Olimpije je Miler ubacio 23 poena, a Hopkins 17.

ABA LIGA, 16. KOLO:

Subota:

Cedevita Olimpija – Mornar Bar 90:91*
FMP Železnik – Partizan u toku
21.00 Budućnost – Mega Bemaks

Nedelja:

17.00 Zadar – Igokea
19.00 Primorska – Krka Novo Mesto
18.00 Crvena zvezda – Cibona

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

FOTO: ABA league/Twitter

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter