0
Evroliga

(Foto: Simion Tataru / Dan Tautan)

EVROLIGA: Nije im pomogao ni Fredet, Panatinaikos poražen u Milanu! Budi se Fener, slavio i Real!

Objavljeno: 09.01.20 u 23:03

Armani je u Milanu savladao Panatinaikos rezultatom 96:87 u 18. kolu Evrolige.

Ovom pobedom tim iz Milana došao je do svoje desete pobede u Evroligi. Neizvesno je bilo u prvoj četvrtini koju je domaći tim dobio rezultatom 19:18.

U nastavku su se ‘manekeni’ razigrali, te su odličnom igrom u drugoj i trećoj deonici napravili neophodnu razliku koju su održavali. Panatinaikos je pokušao da se vrati u poslednjoj deonici koju je dobio rezultatom 23:30, ali za više nije imao snage. Na kraju je domaćin slavio 96:87.

Serhio Rodrigez je predvodio Italijane sa 22 poena, a novajlija Kifer Sajks je ubacio 17 poena. Džimer Fredet je postigao 28 poena dok je Nik Kalates imao veče za zaborav sa jednim pogođenjim od uzetih šuteva, a takođe je dodao i deset asistencija.

Drugu uzastopnu pobedu ubeležio je i Fenerbahče. Ekipa Željka Obradovića je vodila čitav meč, preko Vestermana je stigla odmah na startu do 12:3, prednost je uglavnom održavana sve do poslednjih trenutaka druge deonice kada je De Kolo doneo i 14 poena prednosti Feneru. Tokom treće deonice nakon poena Muhameda Alija bilo je i 22 poena razlike kada je sve bilo rešeno. Slavili su na kraju igrači Fenera protiv Baskonije 65:79.

Šengelija je bio najbolji u Baskoniji sa 21 poenom, a kod gostiju Leo Vesterman 21 poen, Derik Vilijams 16, a igrao je i Lovernj koji je zabeležio dva poena.

Novu pobedu piše i Real Madrid koji je na svom terenu savladao Žalgiris sa 88:82. Rezultat možda oslikava da je bilo drame, što nije tačno, Real Madrid je ušao u poslednjih nekoliko minuta utakmice, na minut i po do kraja je imao +15, ali je uspeo da ispusti veliku prednost i da pobedi samo sa 6 poena razlike.

Trej Tompkins je imao 20 poena, Rudi Fernandez je dodao 17. Kod gostiju Lekavičius 21 poen.

(Foto: Simion Tataru / Dan Tautan)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter