0
Košarka

NBA LIGA: Jokić bez asistencije prvi put nakon 2017. godine, Bogdanović u elementu, Smailagić sve bolji, igrao i Bobi (VIDEO)

Objavljeno: 03.01.20 u 09:25

U NBA ligi večeras su se na terenu našla petorica srpskih košarkaša, dok jedan nije ulazio u igru.

Denver Nagetsi su savladali Indijana Pejserse. ‘Grumeni’ su na kraju nakon preokreta u drugom poluvremenu uspeli da se raduju (124:116), a Jokić je u drugom poluvremenu postigao 20 od svojih 22 poena. Nagetsi su se time vratili na drugo mesto Zapada.

Već u prvoj četvrtini Indijana je došla do dvocifrene prednosti, a očuvali su je sve do odlaska na ‘veliki odmor’. Srpski košarkaš Nikola Jokić je rano ušao u problem sa faulovima, te ga je Meloun čuvao za drugo poluvreme.

Uspeo je Denver da preokrene u trećoj četvrtini, a početkom poslednje deonice i da napravi osetnu zalihu. Jokić je na kraju završio sa 22 poena, sedam skokova i, najzanimljivije, nijednom asistencijom. Reprezentativcu Srbije je ovo prvi put još od 26. oktobra 2017. godine da je završio zvaničnu NBA utakmicu bez asistencija. Tada je protiv Šarlot Hornetsa imao 18 poena i 12 skokova, za 30 minuta.

Najefikasniji u Denveru bio je ruki Majkl Porter Junior sa 25 poena i pet skokova, a pratili su ga Džamal Mari sa 22 i Vil Barton sa 16 poena.

Na drugoj strani partiju sezone imao je Džeremi Lemb sa 30 poena i šest skokova. Majls Tarner je dodao 21, Ti Džej Voren 20, a Domantas Sabonis je uz 18 poena imao i po devet skokova i asistencija.

Kingsi su konačno dočekali pobedu i to nakon osam uzastopnih poraza. Savladali su ‘kraljevi’ Memfis Grizlise rezultatom 128:123.

Loše su počeli košarkaši Sakramenta meč i činilo se da im se smeši novi poraz jer su nakon 12 minuta bili u zaostatku od 16 poena. Dok je početkom druge deonice narasla prednost Memfisa na 20+ poena, a Kingsi su do kraja smogli snage da urade malo verovatno i da na poluvremenu ipak odu uz prednost. U nastavku meča viđena je rezultatska klackalica, ali su Kingsi uspeli da sačuvaju prednost i dođu do izuzetno bitnog trijumfa.

Dieron Foks je bio najbolji kod pobednika sa 27 poena, devet asistencija i pet ukradenih lopti, a pratio ga je Badi Hild sa poenom manje. Bogdan Bogdanović je imao 16 poena i po dva skoka i asistencije, dok je Nemanja Bjelica upisao osam poena, pet skokova i dva uspešna dodavanja.

Dža Morent je upisao 23 poena i sedam asistencija, Džej Krauder je imao 19 poena, a dabl-dabl je ostvario Jonas Valančunas sa 81 poena i 12 skokova. Marko Gudurić na drugoj strani nije ulazio u igru.

Minesota je na domaćem terenu savladala ekipu Golden stejta rezultatom 84:99, čime je tim iz San Franciska upisao svoj 27. poraz.

Na terenu je i večeras bilo mesta za srpskog košarkaša Alena Smailagića koji pruža zaista sve bolje partije u timu Stiva Kera. Smailagić je na terenu proveo 15 minuta, ubacio je sedam poena uz tri skoka i jednu asistenciju.

Glen Robinson bio je najefikasniji sa 16 poena u timu Voriorsa. Robert Kovington i Šabaz Napir ubacili su po 20 za Timbervulvse.

Dalas je savladao Bruklin Netse rezultatom 123:111, a na terenu se našao i srpski centar Boban Marjanović. 

Luka Dončić je ubacio 31 poen, imao 13 skokova i 7 asistencija, Dalas je dobio Netse, kada je Slovenac odmarao, na scenu je stupio Set Kari, on je 15 od 25 poena dao u trećoj četvrtini, pa su Mavsi dobili nakon mini serije poraza i to bez Porzingisa i Hardeveja Džuniora. Šansu je iskoristio Bobi Marjanović, oko 13 minuta na parketu, 10 poena i 7 skokova, dok je Letonac povređen srpski centar će dobijati šansu.

NOĆAS U NBA

Klivlend – Šarlot 106:109
Indijana – Denver 116:124
Majami – Toronto 84:76
Čikago – Juta 98:102
Minesota – Golden Stejt 99:84
Dalas – Bruklin 123:111
San Antonio – Oklahoma 103:109
Sakramento – Memfis 128:123
Klipers – Detroit 126:112

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter