1
Evroliga

EVROLIGA: Zvezda ‘zaključala’ koš, Beron rešetao Zenit – velika pobeda u Rusiji! (VIDEO)

Objavljeno: 27.12.19 u 19:52

Košarkaši Crvene zvezde upisali su novi trijumf na gostovanju u Evroligi, ovog puta protiv Zenita u Kazanju rezultatom 65:58 (20:16, 17:24, 14:7, 14:11).

Zbog zauzetosti dvorane u Sankt Peterburgu, Zvezda je Zenitu gostovala u Kazanju, u Uniksovoj dvorani, pa se može reći da je igrala na neutralnom terenu. Međutim, u hali je bilo dosta navijača Zenita, čija je pesma u većem delu meča odjekivala.

Ipak, to nije sputalo crveno-bele da u prvoj četvrtini prikažu vrlo dobru partiju pod dirigentskom palicom Lorenca Brauna. Sjajno je plejmejker Zvezde organizovao igru, pa i sam pogađao, te je posle uvodnih 10 minuta rezultat na semaforu bio 20:16 za Beograđane.

Međutim, čim je Braun izašao, a ušao Filip Čović, usledila je serija Zenita od čak 13:0 (od 16:20 do 29:20), te je uslovno rečeno domaćin brzo stekao osetnu prednost.

Tada se, srećom po gostujući tim, probudio Bili Beron, koji je pogodio nekoliko dalekometnih šuteva i tako približio svoj tim. Sjajnom trojkom na isteku druge četvrtine, Braun je doveo Zvezdu na samo minus tri – 37:40.

Potom je utakmica u nastavku ušla u tok koji je odgovarao Zvezdi, ali je ona sama za to bila zaslužna. Umrtvila je meč, potpuno zatvorila svoj reket i borbu svela na minimalan broj poena. To je bio ključ.

Tim Dragana Šakote je u nastavku dozvolio samo 18 poena svom rivalu, sedam u trećoj i 11 u četvrtoj četvrtini. Na drugoj strani pogađao je Beron kada je bilo potrebno i tako je Zvezda došla do pobede.

Svaki koš mogao je da se tretira kao gol, jer je delovalo kao da je Zvezda stavila poklopac na koš u pojedinim momentima. Bilo je tu i atraktivnih blokada, ali prevashodno bi trebalo pohvaliti pokretljivu i agresivnu odbranu srpskog prvaka.

To je u napadu materijalizovao Bili Beron koji je pogađao kada je to bilo potrebno. Bitne poene dao je Džejms Gist na dva minuta pre kraja uz prekršaj, a u sledećem napadu na trojku Zenita i Braun je odgovorio pod košem.

Potom je Beron spakovao novu trojku kojom je postavio konačan rezultat i na kraju je meč završio sa čak 26 postignutih poena. Iks faktor na ovoj utakmici.

ZENIT – CRVENA ZVEZDA 58:65 (16:20, 24:17, 7:14, 11:14)

Dvorana: Basket Hall u Kazanju;
Sudije: Hristodulo, Pastusiak, Haliko.

Zenit: Ajverson, Albisi, Ponkrašov, Holins, Tomas, Renfro, Hvostov, Puškov, Truškin, Voronov, Ponitka, Ajon.

Crvena zvezda: Kuzmić, Čović, L. Braun, Davidovac, Lazić, Beron, Dobrić, Gist, Jagodić-Kuridža, Dženkins, Simanić, Štimac.

Evroliga, 16. kolo:

Četvrtak

CSKA Moskva – Armani 78:75
Efes – Makabi Tel Aviv 99:79
Alba – Baskonija 81:57
PAO – Real Madrid 75:87
ASVEL – Himki 92:88

Petak

Zenit – Crvena zvezda 58:65

18.45 Fenerbahče – Valensija
20.30 Bajern – Žalgiris
21.00 Barselona – Olimpijakos

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

1 Komentara

  1. Odbrana granit.Napad dobar kad je prva petorka na terenu jer su uigrani.Druga petorka sa dva nova igraca,ocekivano slabija,ali zato u odbrani bili ravni prvoj.Sedam pobeda i realna borba za top 8 je vrhunski rezultat s obzirom na pocetak sezone i ogromne probleme sa povredama i formom.Od starta problemi za Stratosa,Kuzmica,Derika,pa onda Gista,Čovića,Davidovca,Zoa.Mnogo je to za ovakav ritam od tri utakmice u 7 dana.Stvarni kiksevi su Buducnost,Zadar ,Asvel i Baskonija.Sve ostalo je očekivano.Ako dobiju cetiri od naredneih pet utakmica sezona se moze smatrati uspesnom.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter