0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Koper Primorska / Ziga Mikeli

ABA LIGA: Šuterska klinika Davidovca i Lazića za pobedu Zvezde nad Primorskom (VIDEO)

Objavljeno: 23.12.19 u 19:53

Crvena zvezda je na gostovanju u Kopru savladala Primorsku rezultatom 78:90.
Iako sa skraćenom rotacijom, Primorska je uspela da namuči ekipu Crvene zvezde u prvoj deonici, dok je Zvezda svako pitanje pobednika rešila odličnom igrom u drugoj četvrtini. Uspeli su domaći da priđu na manje od pet poena Zvezdi u dva navrata, ali je odlično šutersko veče Branka Lazića i Dejana Davidovca otklonilo sve dileme oko pitanja pobednika. 

U redovima domaćeg sastava najistaknutiji bio je Marinković sa 17 poena, poen manje postigao je Barič. U Crvenoj zvezdi Davidovac je ubacio 21, od toga pet trojki, kapiten Lazić dodao je 18, od toga takođe pet trojki.

Crvena zvezda na ovom meču nije računala na Mohameda Fajea, Džejmsa Gista, i Derika Brauna, dok je zbog povrede i dalje odsutan Stratos Perperoglu.

Utakmica je otvorena egal igrom, poene za domaće postigli su Marinković i Vončina, a na početku su raspoloženi u Crvenoj zvezdi bili Boriša Simanić i Bili Beron. Simanić je meč otvorio trojkom, a Beron sa dva laka koša za crveno-bele. U nastavku je pet lakih poena postigao Lorenco Braun, te je Zvezda povela 16:11, ušao je u igru i Marko Jagodić Kuridža, ali je brzo zaradio dva faula. Nije Zvezda imala odgovor za odličnu igru Aleksandra Lazića, koji je ubacio trojku, a potom je uz faul pogodio i Hodžić. U završnici četvrtine i Luka Vončina upisuje trojku, te je Primorska nakon 10 minuta imala prednost 26:20.

FOTO: Koper Primorska / Ziga Mikeli

Dva puta je Jovanović na početku druge četvrtine proigrao Davidovca, te je Zvezda brzo uhvatila rezultatski priključak, a potom je Branko Lazić sa linije za slobodna bacanja doneo preokret Zvezdi. Sredinom deonice novom trojkom Davidovca Zvezda se odlepila na četiri poena prednosti. Briga za Dragana Šakotu bila je loša realizacija sa penala. Sedmom trojkom Crvene zvezde (ovoga puta Dženkinsa) gosti dolaze do prve dvocifrene prednosti. Nakon dvadeset minuta igre Zvezda je imala prednost 39:49.

Imala je ekipa Dragana Šakote problema u organizaciji napada, a onda je Branko Lazić odlučio da u završnici napada šutne sa deset metara, ‘bez koske’ je lopta završila u obruču.

U nastavku je Zvezda stekla vođstvo od 57:43, ponajviše zahvaljujući odličnom šuterskom izdanju Lazića i Davidovca. Ipak, domaći su odbijali da se predaju i uspeli su da smanje na devet poena zaostatka, a odličnom igrom Aleksandra Lazića uspeli su da se spuste na 62:66. Dženkins je pogodio za tri uz zvuk sirene u nastavku, te je na poslednju pauzu Zvezda otišla uz rezultat 63:70.

U četvrtoj četvrtini na terenu je postojala samo Crvena zvezda, pokušao je da prekine ritam Davidovca i Lazića Nejc Barič, ali je Davidovac vezao osam poena za crveno-bele, te je vratio sigurnost u igru gostiju. Nastavilo se ‘nadmetanje’ Lazića i Davidovca sa distance, ali na kraju pet trojki pogodio je Branko Lazić, a isto toliko i Dejan Davidovac, Crvena zvezda je zasluženo slavila sa 78:90.

Primorska – Crvena zvezda 78:90 (26:20; 13:29; 24:21; 15:20)

Primorska: Horvat, Barič 16, Kosi 6, Ciani, Lazić A 12, Marinković 17, Hodžić7, Dimec 8, Nemanič, Vončina.

Crvena zvezda: Kuzmić, Čović 7, Braun L 7, Davidovac 21, Lazić 18, Beron 8, Dobrić , Jagodić Kuridža 2, Dženkins 7, Simanić 9, Jovanović, Odžo 11.

FOTO: Koper Primorska / Ziga Mikeli

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter