0
Evroliga

EVROLIGA: Kalinić odličan, novi poraz Fenera, Zenit slavio trojkom Albisija u poslednjim sekundama! (VIDEO)

Objavljeno: 19.12.19 u 20:55

Pomalo neverovatno zvuči dok pišemo ovo, Fenerbahče je poražen u derbiju začela od Zenita u 15. kolu Evrolige.

Činilo se da će nakon pobede nad Himkijem i Albom doći bolji dani za Fenerbahče, ali je četa Željka Obradovića upisala nova tri poraza u nizu (od ukupno deset). Ovoga puta nadigrao ih je Zenit u neizvesnoj završnici rezultatom 81:84.

Tokom prve četvrtine igrao je domaći tim sigurno, imao dva puta šest poena prednosti, a tek sredinom deonice dozvolili su Zenitu da na trenutak povede poenom prednosti. Obradovićevi puleni su i u drugoj četvrtini igrali sigurno, većim delom četvrtine imali su dvocifrenu prednost, ali su na poluvreme otišli sa samo pet poena prednosti.

U drugom poluvremenu usledila je stara boljka Fenera, u završnici treće deonice prepustili su prednost gostima, koji su nakon treće četvrtine imali minimalnu prednost 59:60.

Fener se vratio u poslednjoj deonici, imao je prednost sve do četiri minuta pred kraj, a onda su na scenu stupili Ajon Augusto i Tim Abromaitis. Odlično je Mateus Ponitka razigravao igrače, a ujedno je bio i raspoložen u napadu. Dok je na drugoj strani pokušavao Luiđi Datome sa distance održi Fener u meču. Pri rezultatu 81:81 Endru Albisi je na tri sekunde do kraja oprobao šut za tri, doneo je prednost gostima i konačnu pobedu.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Žofri Lovernj sa 18 poena dva manje ubacio je Nikola Kalinić, Kostas Sluskas ubacio je 13. Dok je u Zenitu Mateus Ponitka ubacio 16, a Gustavo Ejon 12, isto toliko ubacio je i heroj Zenita Endru Albisi.

Evroliga 15. kolo

Fenerbahče – Zenit 81:84

U toku

Makabi – Panatinaikos

Milano – Valensija

21.00 Baskonija – Real Madrid

Petak

18.00 Himki – Žalgiris

18.30 Anadolu Efes – CSKA Moskva

19.00 Crvena zvezda – Olimpijakos

20.30 Bajern – Barselona

20.45 Lion – Alba

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter