0
AdmiralBet ABA Liga

ŠAKOTA O POJAČANJIMA: Voleo bih da imamo bolji tim…

Objavljeno: 15.12.19 u 22:00

Trener Crvene zvezde Dragan Šakota istakao je da bi svi u klubu voleli da imaju bolji tim, ali da još uvek ne razmišlja o promenama.

Zvezda je u Zadru poražena od poslednjeplasiranog tima na tabeli ABA lige sa 78:76 i na konferenciji za medije je bio upitan o mogućnosti da se crveno-beli pojačaju iz tabora Primorske koja je u teškom finansijskom momentu.

– Kalkulacije uvek postoje i ne znam ko ih pravi, ali očigledno da su društvene mreže danas veoma jake u svetu i svako može da napravi glasinu. Voleli bismo da imamo bolji tim, ali nismo još razmišljali o takvim promenama – rekao je Šakota.

Da li je Jagodić-Kuridža opcija za Zvezdu?

– Toliki se broj utakmica vrti i drugi se verovatno bave tim više nego mi sami. U ovom trenutku imamo tim i prvi i osnovni zadatak mi je bio da vidim situaciju. Da je sve bilo lepo, ne bismo ništa ni menjali, niti me dovodili. Dakle, dati šansu ovim igračima koji stoje tu, pa kada zaključimo da oni ne mogu, verovatno će se i o tome razmišljati.

– Naš kvalitet trebalo bi da budu visoki igrači, a to je ponovo bilo u senci protivnika i to je velika zamerka. Objektivno, imamo mi svoj problem i to da sa samo jednim plejmejkerom nismo mogli da držimo ritam celu utakmicu. A, povredio se i Beron, koja ga je taj problem izbacio iz meča zbog toga desetak minuta nije našao ritam.

Utakmicu je, prema rečima Šakote, odlučio šut Alena sa pola terena na isteku prvog poluvremena kojim su Zadrani poveli sa 43:40.

– Imam neki utisak da je utakmicu odlučio onaj zadnji šut u poluvremenu. Praktično je dao veliki moral protivničkoj ekipi, a na nama ‘ubio’. Imali smo mnogo zamerki na našu igru, borbenost… Počeli smo dobro, trebalo je da držimo taj ritam, dozvoljavali smo uzastopne koševe u serijiama. Treba da kritikujemo sebe same zbog borbenosti, zagrađivanja koša, lakih šuteva koje smo propustili na kraju… Poraz je dosta nezgodan, jer postoji manjak bodova od početka. U suštini, trebalo bi da izborimo plasman u četiri ekipe, pa dalje da vidimo – poručio je Šakota.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter