6
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Buducnost VOLI

ABA LIGA: Faul u napadu Mozlija sve rešio i ‘isključio’ Trinkijerija – još će se pričati o porazu Partizana u ‘Morači’! (VIDEO)

Objavljeno: 24.11.19 u 19:54

Košarkaši Partizana poraženi su u derbiju osmog kola ABA lige od Budućnosti u Podgorici rezultatom 65:60.

Partizan u poslednjih nekoliko sezona nije imao puno uspeha u ‘Morači’, a lošu tradiciju nastavio je i u osmom kolu tekuće sezone. Iako su crno-beli odigrali odlično prvo poluvreme i, čini se, sami su krivi zbog trećeg poraza u sezoni.

Sve je rešeno u dramatičnoj završnici. U poslednji minut se ušlo rezultatom 60:60. Markus Pejdž nije pogodio ‘flouter’, a na drugoj strani sa poludistance Nikola Ivanović nije bio precizan, ali je uhvatio svoj promašaj i poentirao je za vođstvo.

Potom je Trinkijeri zvao tajm-aut, nacrtana je akcija za šut za tri poena Markusa Pejdža, uz dva bloka, ali je dosuđen faul u napadu Vilu Mozliju.

To je razbesnelo Andreu Trinkijerija koji je pritom i isključen i meč je tada bio rešen. Još će se pričati o ovoj završnici.

Ali, ako se osvrnemo na ono šta je Partizan propustio, ima tu dosta materijala. U prvom poluvremenu je razlika iznosila osam poena u korist gostiju iz Beograda (37:29), uprkos izuzetno lošem šutu sa distance.

Pogotovo je to došlo do izražaja u nastavku, u kom je u jednom momentu procenat za tri poena iznosio 2/19. Mizerno…

Budućnost je to koristila i na drugoj strani preko Bamforta, Kobsa i, pre svih, Nikole Ivanovića, uspela da već u trećoj deonici dostigne zaostatak i preokrene rezultat.

U četvrtoj deonici je viđen mali broj poena, igra na ivici žileta i egal završnica, koja je već opisana kako je pripala Podgoričanima.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Kobs sa 14 poena, a po 12 su ubacili Martin i Ivanović. U Partizanu je jedini dvocifren igrač bio Novica Veličković sa 11 koševa.

BUDUĆNOST – PARTIZAN 65:60

Dvorana: Sportski centar Morača
Sudije: Saša Pukl, Damir Javor, Milan Nedović

Budućnost: Kobs 14, Ivanović 12, Bamfort 8, Šehović 2, Martin 12, Ilić 4, Nikolić Z, Kilpatrik, Božić, Popović 3, Mejers 6, Nikolić D 4.

Partizan: Volden 2, Zagorac 7, Pejdž 5, Gordić 6, Jaramaz 3, Miletić 4, Veličković 11, Birčević 0, Janković 6, Tomas 8, Pejners, Mozli 8.

ABA liga, 8. kolo

Subota

Primorska – FMP 86:81
Krka – Igokea 76:75

Nedelja

Mega Bemaks – Cibona 72:76
Budućnost – Partizan 65:60

20:00 Zadar – Cedevita Olimpija

Ponedeljak

18:00 Crvena zvezda – Mornar

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

6 Komentara

  1. BRAVO OSOJA ZA VECERU SA MILOVIM PRVIM COVEKOM,JELI OSTOJA JEL BIO TACI I HARADINAJI SA VAMA,POSTO MILO VOLI SIPTARE,KAKVI STE VI BARABE I LOPOVI,STA PEVAJU NAVIJACI KOSOVO JE SRCE SRBIJE,PA PITAJTE OSTOJU DAL JE TAKO,SUTRA CE U PRISTINU OSTOJA SA TACIJEM DA PRICA,IZDAJICE SRPSKOG NARODA,DELIJE ZNAMO STA NAM JE CINITI PROTIV OVOG LIMARA,I POZDRAVIO VAS JAVOR,KAD SMO MI KUKALI VI PEVALI JAVORE,E PA SAD PEVAJTE

    0
    0
    Odgovori
  2. O CEMU TI PRICAS SMEDEREVAC,ZALOSNO JE KO VAS VODI U KK,SVAKA CAST NA VECERI VASEG PREDSEDNIKA,PRODANO DUSO TO JE ISTO KO DA SI VECERAO SA TACIJEM,VI STE BRUKA SRBIJE,ONI PRIZNAJU KOSOVO,GLEDAJU KAKO DA NAPAKOSTE SRBIJI TI VECERAS SA NJIM,DJUBRE PRODANO,DRZAVA MORA DA REAGUJE I OTERA OVU PRODANU DUSU IZ KK,PARTIZAN NIJE PRIVATNI KLUB,STA NAVIJACI PEVAJU KOSOVO JE SRCE SRBIJE,A OSTOJA SA SIPTARIMA SRAM VAS BILO

    0
    0
    Odgovori
  3. Partizan kk limitirana ekipa. Trener nije dorastao da vodi ekipu prema velikim dostignucima. Veceras Partizan sam sebe pobedio, ipak uz dobru pomoc sudija. Vedelo se vec polovinom drugog poluvremena sudijska zelja da se nekako ugura pobeda Budicnosti u ruke: (ulazak na polaganje Gordica i faul Mejersa, faul nad mozlijem. ulazak Kobsa u putanju Jaramazu je klasican faul odbrane. drzanje Gordica kada Ivanovic posle promasaja dotrcava i polaze. i na kraju sviranje Mozliju faul u napadu, cak i da je bio nije ga trebalo svirati mozda, ali nije bio faul, ogromna razlika u broju sl.bacanja u korist Buducnosti.) Ipak moje glediste je sledece:Partizan kao najmocniji klub na ovim prostorima i sire uopste ne stiti svoje ime pa tako se s nama sprda Belosevic, pa evo veceras ova hrvatsko-slovenacka koalicija i to u ne toliko vaznim utakmicama (zamislite njihovo sudjenje u finalima. Sve to ostaje bez odjeka, igraci se pozdravljju i ljube sa Belosevicem i njemu slicnim, a uprava kluba se ne oglasava ili ne bar primereno klubu koji ima toliku tradiciju i najbolje navijace na svetu.Jadna su i bedna nasa navijacka nadanja sa ovakvim timom, trenerom i upravom. Oni nisu kadri nista znacajno da urade. Daj Boze da se ja varam.

    0
    0
    Odgovori
  4. Kakav jadan naslov,Partizan je pokraden u vise situacija ali to nije razllg da se pise objektivno.Zato kada je vase mezimce u pitanju znate da napisete celu teoriju zavere protiv Covica.Jos jedna zvezdina revija,pored mnogih.I sta ce biti sa vama kada padne vlast?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter