0
Evroliga

PET GODINA OD UBISTVA ‘JAGODE’: Zvezda pita – ZAŠTO?

Objavljeno: 21.11.19 u 17:00

Danas se navršava tačno pet godina otkako je u Istanbulu pred meč Evrolige između Galatasaraja i Crvene zvezde svirepo ubijen navijač crveno-belih Marko Ivković Jagoda.

Dana 21. novembra 2014. godine ispred dvorane ‘Abdi Ipekči’ došlo je do sukoba navijača Crvene zvezde i Galatasaraja. Jedan od huligana turskog tima zabio je nož u srce tada 25-godišnjeg Marka Ivkovića koji je od posledice uboda preminuo. Danas se obeležava pola decenije od ubistva ‘Jagode’, a KK Crvena zvezda je izdao saopštenje:

– Naš ‘Jagoda’ je mučki ubijen u napadu na grupu navijača našeg kluba u Istanbulu u unapred pripremljenoj zasedi, uoči meća Galatasaraja i Crvene zvezde u Evroligi, tog petka 21.novembra 2014. godine.

Od tog ubistva prošlo je taćno pet godina, a ni danas porodica, prijatelji, KK Crvena zvezda, svi kojima je crveno-bela boja pri srcu, svi razumni, dobronamerni, ne dobijaju odgovor na jedino pitanje: ZAŠTO?

To je momak kome je jedini greh bio što je beskrajno voleo svoju Crvenu zvezdu morao da izgubi život – stoji u saopštenju crveno-belih.

Crvena zvezda će i ove godine organizovati jedan od kvalfikacionih turnira omladinske Evrolige pod imenom ‘Marko Ivković Jagoda’.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter