Srpski reprezentativac indirektno potvrđuje da bi imenovanje Igora Kokoškova za selektora bilo odličan potez, ali podseća i da još ništa nije zvanično

Dok Srbija isčekuje imenovanje novog selektora košarkaške reprezentacije Srbije sve veći broj igrača putem medija komentariše moguće imenovanje Igora Kokoškova na tu poziciju.


U košarkaškom svetu vlada opšte mišljenje da je iskusni stručnjak odlično rešenje. Juče je u razgovoru za HotSport Novica Veličković pohvalio mogućeg selektora, a među onima koji ceni kvalitete Igora Kokoškova je i Vladimir Lučić.

Standardni reprezentativac Srbije bio je gost renomiranog grčkog portala Gazeta gde je govorio o imenovanju novog selektora.

-Ne znam ništa o tome, iskreno. I ja sam čuo stvari samo preko medija u nedelju. Ne znam da li je tačno to što se piše. Imao je odlične rezultate sa Slovenijom, osvojio je Evrobasket u Istanbulu, postao prvi trener van granica SAD koji je vodio NBA tim, sada je deo sistema Sakramento Kingsa. To samo pokazuje kvalitet koji poseduje. Ima fantastičnu karijeru u NBA ligi, što pokazuje koliko je kvalitetan trener. Saznaćemo u narednim danima ili mesecima da li je vest tačna ili ne, ali i kakav će se tim naći na kvalifikacionom turniru – kaže Lučić za Gazetu.

FOTO: FIBA