0
Košarka

FOTO: kss.rs/FIBA

ZVANIČNO: Srbija dobila olimpijske kvalfikacione turnire, korak bliži Tokiju!

Objavljeno: 15.11.19 u 13:12

Lepe vesti za Srbiju stigle su iz Ženeve, naši košarkaši i košarkašice imaju lepu prednost u borbi za Olimpijske igre u Tokiju.

Sada je i zvanično! Srbija je dobila domaćinstvo kvalfikacionih turnira za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. FIBA je donela odluku da domaćini turnira u muškoj konkurenciji budu Beograd (Srbija), Viktorija (Kanada), Kaunas (Litvanija) i Split (Hrvatska).

Podsetimo, igraju se četiri turnira sa kojih će samo pobednici obezbedizi vizu za Tokio. Sada je već jasno da rivali Srbije ne mogu biti Litvanija, Hrvatska i Kanda. Kvalifikacioni turnir u Beogradu na programu je od 23. do 28. juna 2020. godine.

Domaćinstvo je Beograd dobio i u konkurenciji dama. Pored Srbije domćini će biti Ostende (Belgija), Fošan (Kina) i Buržu (Francuska). Ti turniri su na programu od 6. do 9. februara. Sistem takmičenja je isti kao i od muškaraca, 24 reprezentacije boriće se za četiri mesta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter