1
Evrokup

FOTO: KK Partizan

EVROKUP: Novi evropski poraz Partizana, Mozli sprečio katastrofu!

Objavljeno: 13.11.19 u 20:02

U 7. kolu ‘B’ grupe Evrokupa Partizan je kao gost poražen u Bursi od Tofaša 82:72 po četvrtinama 18:10, 24:21, 21:23 i 19:18.

Posle serije od pet vezanih pobeda, crno-beli su ušli u negativan niz u Evrokupu i sada su poraženi od Tofaša u Bursi 82:72. Ipak, pozitivna stvar je ta da je Partizan poražen sa manje od 13 poena razlike koliko je bilo u Beogradu, te ako bude odlučivao međusobni skor, crno-beli imaju prednost. Dovoljno je reći da je Tofaš pred kraj meča imao plus 16.

Partizan se dobro držao u prva tri minuta meča, domaćin je vodio sa 6:5 kada je usledila serija ‘zelenih’ 10:0 i prva veća prednost za Tofaš 16:5. Partizan je prve poene upisao posle četiri minuta i to preko Birčevića sa linije za slobodna bacanja. Turski tim je prvu deonicu rešio u svoju korist 18:10.

Tofaš je u drugoj četvrtini imao i ‘plus 14’ – 28:14, Partizan je trojkama Trifunovića i Birčevića uspeo da se vrati, ali je domaćin na veliki odmor otišao sa ‘plus 11’ – 42:31.

Treće četvrtina bila je dobra za Partizan, ali je pred kraj te deonice četa Andree Trinkjerija ponovo pala. Prvo su Pejdž i Gordić trojkama spustili ispod deset koševa razlike, a potom je reprezentativac BIH vezao pet poena uz koš Veličkovića za Partizanovih ‘minus četiri’ – 58:54.

Novu prednost Turcima doneo je Filip koji je prvo ubacio dva poena, a onda posle tehničke greške Trinkjerija još pone je ‘nasuo’ Di-Džej Vajt. Za 63:54 pred poslednjih deset minuta.

U poslednjoj deonici Partizan je bio na velikih ‘minus 16’ – 80:64 i činilo se da će izgubiti ‘plus 13’ iz meča iz Beograda. Ipak, Mozli je sa pet vezanih poena i uz trojku Pjedža uspeo da ublaži poraz od Tofaša za konačnih 82:72.

Najefikasniji kod Partizana bio je Gordić sa 15 poena, Birčevićje dodao 11, a Mozli i Pejdž po devet. Kod pobednika je Mehija ubacio 26 poena, Lodžeski je dodao 15, a Tarik 14.

TOFAŠ – PARTIZAN 82:72

Dvorana: Tofaš.
Gledalaca: 4773.
Sudije: Lotermoser, Vilijus i Čaruša.

TOFAŠ: Durmaz 1, Ugurlu 3, Ermis, Tuna, Vajt 5, Mehija 26, Satir, Filip 14, Atsurena, Lodžeski 15, Vilijams 12, Jašir 6.
PARTIZAN: Zagorac 4, Pejdž 9, Gordić 15, Jaramaz 2, Miletić, Veličković 5, Birčević 11, Janković 2, Tomas 7, Peiners 1, Trifunović 7, Mozli 9.

0
0

1 Komentara

  1. Sve vidjeno veceras se i ocekivalo jer poslednji niz utakmica su to pokazale i dokazale da je celokupna ekipa u krizi i totalnoj konfuziji.Pocetak sezone je bio bas furiozan sto je samo uspeo da zamaze oci vecini navijaca ali se i tada vec videlo da mnogo toga ne funkcionise i da deo ekipe nije ono pravo sto se toliko pricalo i najavljivalo.Tri od pet dovedenih stranaca su cisti promasaji odgovornih ljudi sportskog sektora kako po ekipi a tako i po klupskoj kasi a da ne pominjem gubitak talentovanog Pecarskog i velikog ratnika Gagica. Sta je to Trinkjeri toliko specijalan da mu se da tolika sloboda a da sa druge strane ne vidim ni mali pomak u kosarkasko napretku domacih kosarkasa !? Jedan je Prof. Dule Vujosevic a sve ostalo je obicna buranija, ma cista sminka i klasicna folirancija.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter