Košarkaši Partizana jači su za jednog Amerikanca od prošle nedelje, a sportski direktor crno-belih Nikola Lončar otkrio je zbog čega je krilo dovedeno.

Reč je o igraču koji ima iskustvo igranja u ABA ligi, koji je prošle godine noiso dres Cedevite i Budućnosti, a sa Darušafakom je osvojio Evrokup.


– Falio nam je jedan igrač. Od početka sezone smo ostavili prostor, da vidimo kako ćemo ekipa reagovati. Za sada je ta rotacija od šest spoljnih igrača bila veoma kvalitetna. Ali sa pet igrača, pošto je jedan povređen, kratki smo. Računamo i na neke sitne probleme, zbog kojih neće moći svaki igrač da u svakom trenutku da svojih sto odsto. Odlučili smo se za Bela, za igrača koji je prošle sezone igrao u Cedeviti i u Budućnosti,a pre toga je sa Darušafakom osvojio Evrokup – rekao je Lončar.

Sportski direktor Partizana je zatim otkrio sve kvalitete Džejmsa Bela.

– Odličan šuter, daće nam energiju i dosta stvari odbrambeno. Nije neki kreativac, jer to nam u ovom trenutku ne treba. Imamo već igrače koji umeju dosta da kreiraju sa loptom, a njegovim dolaskom nismo hteli da ugrozimo nikog. Hteli smo da zadržimo naše lidere, igrače na koje smo stavili akcenat na početku sezone. Odlučili smo se da forsiramo Radeta Zagorca i Ognjena Jaramaza, Gordić je doveden kao iskusan igrač. Spoljnu liniju smo bazirali na njima, uz Markusa Pejdža, koji je već drugu godinu sa nama, znamo se odlično. Kori Volden je takođe odličan na svojoj poziciji, radi se o bivšem MVP-ju izraelske lige. Slagali smo kockice polako. Pejners je odigrao fenomenalno protiv FMP-a, dao je devet poena, bio je dosta zapažen, kao i prethodno protiv Limoža.

Amerikanac će mnogo toga doneti Partizanu i unaprediće igru čete Andree Trinkjerija.

– Falio nam je jedan igrač, nismo hteli kratora, već šutera i igrača koji će igrati odbranu, da zna da iz drugog plana “udari bananu”, da bude agresivan, da bude efektivan u kontranapadu. Odlučili smo se za Bela, pošto ga znamo vrlo dobro od prošle godine. Konsultovali smo se sa svima, jer kada potpisujemo igrača zovemo sve žive. Gordić nam ga je preporučio kao odličnog momka. On stiže u nedelju! Videćemo – zaključio je Lončar.