Košarkaši Dinamika u 2. kolu KLS poraženi su od Borca iz Čačka rezultatom 74:94, a na samom meču bilo je dosta bure.

Upravo zbog toga domaćin tog duela Dinamik odlučio je da se oglasi saopštenjem za medije.


– Iako ne volimo ovakav način komunikacije, primorani smo da reagujemo na navode objavljene u pojedinim medijima, koji se tiču atmosfere na utakmici 2. kola KLS između našeg kluba i KK Borac iz Čačka. Utakmice KK DYNAMIC VIP PAY su uvek organizovane na najvišem nivou i predstavnici našeg kluba i publika dočekuju goste na najbolji mogući način. U prošlu nedelju je na našoj utakmici bilo prisutno oko 500 gledalaca. Odličnu atmosferu na početku utakmice prekinula je ekipa Borca koja se požalila na deo publike. Grupa naših navijača izvela je svojevrstan performans u kojem su želeli da skrenu pažnju javnosti na višegodišnja pljuvanja i vređanja naše ekipe i stručnog štaba, kako u Čačku, tako i u drugim dvoranama – ističe se u saopštenju.

Iz Dinamika ne smatraju potez dela publike kao ispravnim, ali ističu da je takav model ponašanja dela publike u dvoranama širom Srbije koji je normalan i nikada sankcionisan.

– Želimo da skrenemo pažnju da se takvi nastupi dela publike u Čačku i još nekim sredinama podrazumevaju kao model ponašanja i da se gotovo nikada ne sankcionišu. Na takve situacije ljudi iz uprave Borca nikada nisu reagovali već su okretali glavu, za razliku od predsednika Dinamika g. Velibora Jojića. On je iz partera sa druge strane igrališta došao do suprotne strane terena i zamolio grupu gledalaca da ispoštuju nalog prvog sudije i delegata i isprazne taj deo gledališta. Naš klub je sankcionisan od strane Disciplinskog sudije KLS za navedeni propust u organizaciji utakmice, a mi se nadamo da će se u budućnosti sankcionisati i drugi klubovi koji u svojim sredinama dozvoljavaju pljuvanje i vređanja, i da će se košarka vratiti gledaocima koji bodre svoj klub na sportski način ali pozdravljaju lepe poteze protivničkih igrača. Sportskim rivalima iz Čačka još jednom čestitamo na zasluženoj pobedi kao što smo uradili i nakon utakmice, uz želju da se više ne narušava ugled našeg kluba kao dobrog domaćina i organizatora utakmica – zaključak je saopštenja košarkaškog kluba Dinamik.