U okviru 3. kola ABA j.t.d. lige, Partizan će u SC Topolica u Baru, odmeriti snage sa ekipom Mornara.

Serija Partizanovih gostovanja nastavlja se u subotu od 17 časova kada ide na noge, za sada, maksimalnom timu Mornara iz Bara.


– Još jedno gostovanje, još jedna veoma teška utakimca je pred nama. Mornar u svom sastavu ima veoma nezgodne igrače i kada uđu u svoj ritam, jako im je teško parirati. Koncentracija, disciplina u napadu i odbrani, požrtvovanost… To je ono što nam treba na visokom nivou u sutrašnjoj utakmici. Samo tako možemo do cilj – rekao je trener crno-belih Andrea Trinkijeri pred ovaj meč.

Krilni centar crno-belih, Stefan Birčević, zna kako je igrati u punoj ‘Topolici’.

– Sećam se pre tri sezone prvog kola koje smo odigrali u Baru. Mornar je tada tek ušao u ABA ligu, ali su i onda imali dobar tim i sjajnu publiku. Pobedili smo tada košem koji je Novica Veličković dao pred kraj utakmice, ali je utakmica bila veoma teška i lako smo mogli da je izgubimo. Siguran sam da će i sutra biti veoma teško, tim pre što je Mornar i ove godina sklopio dobru i iskusnu ekipu i što igraju veoma efikasno. Ipak, i mi se uzdamo u svoje kvalitete. Verujem da možemo da odigramo dobru utakmicu i da dođemo do pobede koja bi nam puno značila – poručio je Birčević.