Prvi čovek KK Partizan Ostoja Mijailović istakao je da poraz od Primorske u ABA ligi nije bio nimalo prijatan.

On je u izjavi za ‘Kurir’ prvo kritikovao igrače, iako je ovo bio tek prvi poraz tima ove sezone posle pet šest vezanih pobeda.


– Kao da nikada nisu igrali košarku – istakao je Ostoja Mijailović, a potom spustio malo loptu:

– Rekao sam posle pobede u Veneciji da će biti padova. Nakon tolikog niza pobeda, desi se takvo veče. Nije Primorska bila prejaka u odnosu na nas, ali momci nisu imali veče. Tako nešto se dešava i najvećim timovima na svetu. Kao što sam rekao, kao da nikad u životu nisu igrali košarku. Dešava se, nažalost, ali nije to svojstveno Partizanu, ni kvalitetu košarkaša ni stručnom štabu. Nije ovo finale ABA lige, već jedan meč – istakao je Ostoja Mijailović.

Upitan o mogućim kaznama za lošu partiju u Sloveniji predsednik Partizana je rekao:

– Sačekaćemo da se vrate s puta. Videćemo kako će proći u Evrokupu, čeka nas važan meč, a potom i teško gostovanje Mornaru. Nije alibi, ali od deset mečeva mi osam igramo na strani – rekao je Mijailović.

Partizan je ove sezone vezao tri pobede u Superkupu ABA lige i osvojio je trofej. Potom je u Evrokupu savladao Veneciju i Tofaš, da bi u ABA ligi prvo slavio u Laktašima protiv Igokee, a onda doživeo poraz od Primorske.

Crno-beli sutra u okviru trećeg kola Evrokupa gostuju Lijetuvas Ritasu koji nikada nije pobedio u Litvaniji.