0
Evroliga

ZVEZDA POKAZALA INAT: Fener pao u grotlu ‘Arene’! Odbrana donela pobedu crveno-belima

Objavljeno: 10.10.19 u 20:59

Košarkaši Crvene zvezde u 2. kolu Evrolige dočekali su ekipu Fenerbahčea.

Pred 16879 navijača Crvena zvezda je odigrala prvi meč u Evroligi ove sezone pred navijačima u ‘Štark Areni’. Izabranici Milana Tomića igrali su odlično u odbrani, a isto tako i u napadu, te su došli do važne pobede rezultatom 68:56. U redovima Crvene zvezde najefikasniji bio je Lorenco Braun sa 13, pratili su ga Perperoglu i Gist sa 11 poena. U redovima gostiju najefikasniji bio je Nando De Kolo sa 19 poena, pratio ga je Muhamed sa 13 poena.

Prvu trojku na meču postigao je Branko Lazić i doneo prve ovosezonske poene crveno-belima u Evroligi u Beogradu. Tvrd i konfuzan početak meča, nakon četiri minuta igre na semaforu je stajalo 5:5, a onda je Lorenco Braun uspeo da malo razgali navijače laganim košem. Izgubio je Gist loptu, nakon kontre Ali Muhamed postigao je trojku. Odlično je Crvena zvezda igrala u odbrani i bila ravnopravna sa turskim velikanom, te Crvena zvezda nakon 10 minuta ima prednost od 16:15.

HotSport

Nastavilo se u istom ritmu, Crvena zvezda se sve više oslobađala pritiska, dobra odbrana sa jedne strane vodila je do kvalitetnih napada, trojkom Davidovca Crvena zvezda je prvi put otišla na četiri poena prednosti. Zvezda je nastavila u istom ritmu, trojku je upisao i Mohamed Faje, a Crvena zvezda je u drugoj deonici imala prednost od 12:5. Uspeli su zahvaljujući Nandu De Kolou da preokrenu u završnici druge deonice gosti i dođu do prednosti 25:28, a De Kolo do svojih četrnaestih poena. Dok je u prvoj deonici Crvena zvezda imala skok u napadu i odbrani na svojoj strani, primat je u drugoj, a posebno u završnici, preuzeo Fenerbahče. Ipak, Crvena zvezda je do kraja četvrtine uspela da se vrati i ponovo povede. Na kraju 35:30.

FOTO: HotSport

Treću deonicu počeli su izabranici Željka Obradovića serijom od 4:0. Ipak, prednost Zvezde brzo se vratila na +4. Stratos Perperoglu je u šestom minutu treće deonice uspeo da povisi prednost Crvene zvezde. Nakon pogođene trojke grčkog košarkaša prednost crveno-belih bila je 44:36. Kako je vreme odmicalo, činilo se da je Crvena zvezda imala sve veću kontrolu igre, prednost domaćina u završnici je iznosila devet poena. Nije bilo atraktivne košarke, ali je bilo taktičkog nadmudrivanja koje je završavalo mismeč situacijama. Majkl Odžo je u poslednjem minutu uspeo sa pet poena da doprinese igri Crvene zvezde. Na kraju treće deonice bilo je 51:43. 

FOTO: KK Crvena zvezda

Obe ekipe počele su pomalo nervozno poslednju deonicu.  Crvena zvezda je održavala prednost, ali se ponovo na trojci sam našao Nando De Kolo.  Odlično je Crvena zvezda u nastavu igrala odbranu, ali je izostala realizacija na drugoj strani, te je prednosst dugo bila 53:46.  Napravili su seriju igrači Fenera, prvo je lob pas zakucao Jan Veseli, a potom je Dikson pogodio trojku nakon nedosuđenog faula nad Gistom Dikson je uspeo da trojkom na 53:51 svede rezultat. Kada je bilo napotrebnije, trojku je pogodio Faje, a nakon ukradene lopte Ognjen Dobrić je sa druge strane poentirao i vratio domaćina na sedam poena prednosti.  Sa linije za slobodna bacanja u Džejms Gist je domaćinu doneo prednost od 10 poena pred poslednja dva minuta meča. Pritisli su gosti presingom na polovini Crvene zvezde u poslednjim minutima, ali su uspeli da odole igrači Zvezde i rutinski su meč priveli kraju. 

Crvena zvezda – Fenerbahče 68:56(16:15; 20:14; 16:13; 17:13)

Crvena zvezda Braun D. 7, Čović, Braun L. 13, Perperoglu 11, Davidovac 5, Lazić 3, Faje 8, Beron 3, Dobrić 2, Gist 11, Dženkins, Odžo 5.

Fenerbahče: Vesterman, Mahmutoglu 6, Kalinić 3, Biberović, Slouskas 6, De Kolo 19, Vilijams, Veseli 6, Muhamed 13, Duverioglu 2, Datome, Štimac 1

Parovi 2. kola Evrolige

CSKA – Bajern 79:68
Asvel – Panatinaikos 20.45
Real Madrid – Makabi 21.00

Petak 

Zenit – Barselona 19.00
Himki – Baskonija 19.00
Efes – Alba 19.30
Olimpijakos – Valensija 20.30
Armani – Žalgiris 20.45

FOTO: KK Crvena zvezda 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter