1
Evrokup

FOTO: KK Partizan/ Manases Sandor

TRINKIJERI: Prvo poluvreme katastrofa, drugo je bilo dobro! Evo šta je trener crno-belih rekao o Zagorcu!

Objavljeno: 08.10.19 u 22:30

Košarkaši Partizana pobedili su ekipu Tofaša rezultatom 93:80 i tako su došli do prve pobede u ‘Štark Areni’.

Druga pobeda u B grupi Evrokupa Partizanu je donela potvrdu ‘brejka’ iz Venecije. Nakon meča trener Andrea Trinkijeri izašao je pred novinare.

Voleo bih da kažem da je utakmica bila teška kao što sam očekivao. Ali bih vas slagao. Bila je teža. Mi smo na putu dvadeset pet dana, ovo je prvi domaći meč. Bili smo stegnuti u prvom poluvremenu, a oni su dobar ofanzivni tim. Ubili su nas svojim spejsingom, polaganje – trojka i tako nekoliko puta. Drugi deo druge četvrtine smo odigrali jako, vratili smo se i bila je to druga utakmica. U drugom poluvremenu imali smo dve dobre četvrtine nakon nekih promena, zasluženo smo došli do pobede – počeo je Trinkijeri.

Partizan je danas prvi put igrao u ‘Štark Areni’.

– Sve je bilo novo, emocije, prvo poluvreme katastrofa, ali drugo bilo je dobro. Sve je bilo novo, veliko, teško, za igrače i trenere. Ja sam pitao ekipu danas, jer sam znao da će tako biti. Rekao sam igračima da nije važno kako, ali da moramo da dobijemo utakmicu. Nisam bio fokusiran na kvalitet, već da samo dobijemo. Baš su me poslušali -rekao je Trinkijeri.

Rade Zagorac večeras je bio najbolji pojedinac na terenu.

– O Radetu ću pričati kada bude igrao loše, danas ne treba ništa da kažem. Bio je jako važan, a to smo svi imali priliku da vidimo – istakao je trener Partizana

Nezaobilazan bio je i Novica Veličković. 

– Mladi gospodin, izvadili smo ga iz frižidera, zagrejali smo ga u Laktašima za ovo. Novica je primer šta znači košarkaška glava, kako se pripremiti i kako odigrati ovakve utakmice. U jednom trenutku je junior malo poludeo i bio kreativan u odbrani, a kod nas je dozvoljeno biti kreativan samo u napadu, pa je izmislio par rotacija sa Marsa, pa sam bio ljut, ali drago mi je zbog njegove igre – zaključak je Trinkijerija 

FOTO: KK Partizan 

0
0

1 Komentara

  1. TRINKI JOS JEDNA POBEDA
    NA STRANI, I BICEMO NA CELO KOLONE. PUT NAM JE
    OTVOREN DO FINALA. JOS
    BEK SUTER I NEMA TOGA KO
    MOZE DA NAS U ARENI POBEDI.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter