1
Košarka

EVROKUP: Partizan slavio na krilima Zagorca i Veličkovića, prvenac u ‘Štark Areni’ (VIDEO)

Objavljeno: 08.10.19 u 21:54

Košarkaši Partizana dočekali su u 2. kolu B grupe Evrokupa turski Tofaš. Utakmica je odigrana u ‘Štark Areni’.

Nije dobro počeo Partizan prvi meč u ‘Štark Areni’ kako je vreme teklo, budili su se domaći košarkaši, a zajedno sa njima i navijači crno-belih. Na kraju je Partizan ubedljivo slavio 93:80. U redovima Partizana Rade Zagorac postigao jej 26 poena, Veličković je ubacio 15, a Gordić i Volden po 12. Dok je kod gostiju  VIlijams je ubacio 18, Filip 16 u Vajt po 16, Lojeski 14 poena.

Nije dobro počeo Partizan premijeru u Beogradskoj areni, Tofaš je nakon četiri minuta igre imao prednost od 6:12. Kori Volden je trojkom brzo vratio Partizan u igru. Starteri Tofaša bili su raspoloženi u prvoj četvrtini, doneli su sve poene u prvoj deonici svom timu, dok Partizan nije imao rešenja za šutersku kliniku koju su prikazali turski košarkaši. U završnici deonice došli su gosti i do +10 poena prednosti. Partizan nakon deset minuta ima dvanaest poena zaostatka 15:27

FOTO: KK Partizan

 

Do lakih poena na početku druge deonice došao je Nemanja Gordić, a trener Tofaša odmah je bio primoran da zatraži minut odmora. Na početku druge četvrtine znatno bolje igra Partizan i već posle tri minuta crno-beli spustili su se na deset poena zaostatka. Trojkom Novice Veličkovića Partizan je spustio na 24:31. Pet ubačenih trojki imali su gosti do polovine druge deonice, Vajt je ubacio čak tri. Ušao je u završnici poluvremena Partizan u ritam, te se igralo koš za koš. Trojkom Zagorca na 18 sekundi do kraja Partizan se spustio na 45:49, a to je bacilo navijače u delirijum, dok je Ene Orhun zatražio minut odmora. Drugu deonicu Partizan je dobio rezultatom 30:22 i sa samo četiri poena zaostatka izabranici Andree Trinkijerija otišli su na pauzu.

Znatno bolji bio je Partizan u trećoj deonici, u napadu, ali i odbrani. Bio je na visini zadatka Parahovski koji je naterao protivničke košarkaše na nekoliko grešaka. Raspalio je Ognjen Jaramaz navijače poenima nakon tri minuta igre kada je doneo Partizanu prvo vođstvo novom trojkom, na semaforu je pisalo 54:52. U nastavku je Jaramaz ponovo bio uspešan u napadu, te je prvi put stekao četiri poena prednosti. Nije u nastavku popuštao Partizan, već je nošen razbuđenim navijačima nakon polaganja Gordića došao do 66:64. Ipak, uspeli su ‘žilavi’ gosti da iskoriste izgubljenu loptu i lošu igru u napadu Partizana i privedu četvrtinu rezultatom 66:66

 

FOTO: KK Partizan

‘Zapalio se’ Rade Zagorac koji je očigledno zalečio povredu leđa i sa dve trojke vratio je Partizanu vođstvo u poslednjoj deonici. Volden je ubrzo poenima doneo Partizanu najveću prednost u meču od šest poena prednosti. Tri uzastopna promašaja sa linije za slobodna bacanja u nastavku imali su gosti. Volden je uspeo da upiše trojku za Partizan, a sa druge strane odgovorili su i gosti preko Vajta. Veliki posao u odbrani u nastavku je odradio Novica Veličković, nateravši goste na grešku.  Odličan je bio Novica Veličković na niskom postu i doneo je prvi put deset poena prednosti Partizanu. 

Pejners je na minut i po do kraja odlično proigrao Zagorca koji je protrčao kroz reket gostiju i uspeo da dođe do polaganja. Nakon pregledanog snimka, sudije na meču dosudile su i nesportski faul Devinu Vilijamsu. Pejners je nakon toga nastavio u istom ritmu i novom trojkom doneo 16 poena prednosti ‘parnom valjku’. 

Partizan – Tofaš 93:80 (15:27; 30:22: 21:17;

Štark Arena (gledalaca 8528)

Partizan: Valden 12, Zagorac 26, Pejdž, Gordić 12, Parahuski 6, Jaramaz 8, Miletić, Veličković 15, Birčević 3, Janković 2, Pejners 3, Mozli 6

Tofaš: Mustafa, Dumaz 5, Aksu, Ugurlu 7, Ermis 2, Tuna, Vajt 16, Satir, Filip 16, Lojeski 14, Vilijams 18, Jašar 2.

FOTO: KK Partizan 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter