5
Evroliga

FOTO: HOTSPORT

KREĆE EVROLIGA: HS predstavlja prve petorke svih učesnika, ocenite gde vidite Zvezdu

Objavljeno: 03.10.19 u 10:10

Danas kreće najelitnije košarkaško klupsko takmičenje u Evropi, a Srbija posle godinu dana pauze ponovo ima svog predstavnika Crvenu zvezdu.

Evroliga će se ove godine razlikovati od prethodnih samo po broju klubova. Umesto 16 sada ih je 18, što znači da će se igrati 34 umesto dosadašnjih 30 kola. Posle ligaškog dela sezone sledi TOP osam faza najboljih timova, a potom fajnal-for koji se ove sezone igra u Kelnu od 22. do 24. maja. Titulu prvaka brani moskovski CSKA, ali da pređemo na sve učesnike:

ALBA BERLIN

Nemci nisu mnogo promenili tim, šta više petorka će ostati ista u odnosu na prošlu sezonu kada je tim iz Berlina igrao finale Evrokupa. Najveće pojačanje je svakako Marku Erikson koji neće biti u startnih pet. Petorka bi trebalo da bude: Siva – Hermanson – Gedraitis – Sikma – Noko.

ANADOLU EFES

Vicešampion Evrope ponovo ima strašan tim. Ne mnogo promenjen, ali dovoljno pojačan. Najveće pojačanje je svakako Kris Singlton, ali i ostanak Šejna Larkina. Petorka bi trebalo da izgleda ovako: Micić – Larkin – Bobua – Singlton – Danston.

ARMANI MILANO

‘Krojači’ su najzad napravili strašan tim, pre svega dolaskom iskusnog stručnjaka kakav je Etore Mesina. U ‘grad mode’ stigli su Skola, Vajt, Mek, Rodrigez i Rol. Najjača petorka po HS trebalo bi da bude: Rodrigez – Nedović – Micov – Skola – Traževski.

BARSELONA

Kari Pešić je najzad dobio tim sa kojim može i mora da napadne evropsku krunu. Dovoljno je reći da su dva pojačanja stigla direktno iz NBA lige. Po našem mišljenju najjača petorka je: Dilejni – Higins – Abrines – Mirotić – Tomić.

BAJERN MINHEN

Dejan Radonjić je baš dobio novi tim i veliko je pitanje koliko će mu vremena biti potrebno da ga uigra. Najveće ime je svakako doazak NBA centra Grega Monroa. Najjača petorka bi mogla da izgleda ovako: Nelson – Koponen – Lučić – Zipser – Monro.

CRVENA ZVEZDA

Vratila se Zvezda u ‘elitu’ i napravila više nego respektabilan tim. Navijači su optimisti, vide crveno-bele u TOP 8, mi je vidimo u borbi za TOP 8, četa Milana Tomića ima snagu. Najjača petorka mogla bi da bude: L. Braun – Beron – Davidovac – D. Braun – Gist.

CSKA MOSKVA

Šampion Evrope je ostao bez nosilaca igre iz prošle sezone. Otišli su Ćaćo, Nando i Kori. Stigao je Majk Džejms, Johanes Vojtman i NBA centar Kosta Kufos. Najjača petorka: Džejmms – Baker – Klajburn – Vojtman – Hajns.

FENERBAHČE

Željko Obradović želi da se iskupi za sezonu prokletstva. Ne zbog lošeg rezultata, već problema koje su ‘kanarinci’ imali sa povredama. Fener je promenio tim, stigla su jaka pojačanja u vidu De Koloa i Derika Vilijamsa. Tu su Kalinić i Štimac, a Gudurić je otišao. Petorka ‘smrti’: Slukas – De Kolo – Datome – Vilijams – Veseli.

HIMKI

Tim iz predgrađa Moskve se pojačao, ali se ponovo čini da će ovom timu trebati tri lopte. Jedna za Šveda, jedna za Karasjova i jedna za ostatak ekipe. Stigao je i naš Jović. Petorka najjača trebalo bi da izgleda ovako: Jović – Šved – Tima – Jerebko – Mozgov.

BASKONIJA

Tim iz Baskije ne menja mnogo iz godine u godinu. Uvek je u vrhu. Niko se neće naigrati košarke protiv Baskonije, ali neće ni ona protiv rivala. Tim koji se može boriti za plasman od šestog do 14. mesta. Najjača petorka: Vildoza – Džening – Šilds – Šengleija – Erik.

ASVEL

Tim Tonija Parkera i Nikolasa Batuma najzad je dobio šansu da se vrati u ‘elitu’. Ali, NBA zvezde se nisu isprsile za pojačanja. Čudo bi bilo da se Asvel ove godine bori za TOP 8. Petorka: Tejlor – Džekson – Lajti – Čarls – Džekiri.

MAKABI TEL AVIV

Uvek visoke ambicija, a onda tres o zemlju. Ove sezone napravljen izraelsko-američki tim, ali ne po našem mišljenju za velika dela. Po mišljenju HS najjača petorka: Vilbekin – Dorsi – Kaspi – Ejsi – Blek.

OLIMPIJAKOS

Tim koji je napravljen samo za Evroligu. Grci su izbačeni u drugi rang takmičenja, te će se kocentrisati samo na ‘elitu’. Stigla su pojačanja u vidu legije Amerikanaca. Po nama najjača petorka: Baldvin – Spanulis – Papanikolau – Kuzminskas – Milutinov.

PANATINAIKOS

‘Zeleni’ će učiniti sve da se nađu u TOP 8. Tim za to imaju. Debi im je protiv Crvene zvezde u OAKA areni, stigla su i NBA pojačanja. Najjača petorka: Kalates – Fredet – Džonson – Tomas – Papajanis.

REAL MADRID

Naravno, cilj fajnal-for. Tim Pabla Lasa to svakako može i mora. Stigao je Laprovitola, Miki i Dek. Najjača petorka: Kampaco – Ljulj – Fernandez – Rendolf – Miki.

VALENSIJA

Tim koji može lako do TOP 8, ali i da bude veliko razočarenje. Prosto tim koji se ne menja mnogo. Osvajač Evrokupa koji je doveo našeg Vanju Marinkovića. Petorka je sledeća: Vives – Sastre – San Ementerio – Motum – Dubljević.

ŽALGIRIS

Uvek Litvanci pucaju na visoko, košarka je njihov sport broj ‘jedan’. Mogu mnogo i niko ih ne sme potceniti. Lendejl je svakako najveće pojačanje, plus ostanak sjajnog košgetera Grigonisa. Najjača petorka: Perez – Volkap – Grigonis – Ulanovas – Lendejl.

ZENIT

Dobili su vajld-kard zbog uloženih miliona u ECA. Red je bio da naprave respektabilan tim, ali je pitanje dokle ova ekipa može. Stigli su iskusni košarkaši poput Ajona iz Reala ili Remfroa iz Partizana. Najjača petorka: Albisi – Holins – Pnitka – Tomas – Ajon.

EVROLIGA, 1. KOLO:

Četvrtak:

19.00 Himki – Makabi
20.00 PAO – Crvena zvezda
20.30 Bajern – Armani
21.00 Real Madrid – Fenerbahče

Petak:

19.00 Žalgiris – Baskonija
19.30 Anadolu Efes – Barselona
20.00 Alba – Zenit
20.45 Asvel – Olimpijakos
21.00 Valensija – CSKA Moskva

0
0

5 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter