Košarkaški klub Partizan danas je zvanično objavio raskid saradnje sa talentovanim krilnim centrom

Marko Pecarski više nije član KK Partizan, ta informacija potvrđena je na zvaničnom sajtu kluba. Ipak, postoji jedna posebna klauzula po kojoj bi Partizan ipak mogao da zaradi.


U slučaju da igrač tokom karijere potpiše za neki klub u NBA, Partizanu će pripasti obeštećenja od 150.000 dolara. Mladi krilni centar, od početka priprema nije u sastavu crno-belih, a tokom leta su i klub i igrač izrazili stav da je za obe strane bolje da dođe do prekida saradnje.

Kako je igrač izrazio nezadovoljstvo svojim statusom u timu, a stručni štab njegovim igračkim razvojem i napretkom, obavljeni su razgovori nakon kojih je došlo do današnjeg sporazuma o prekidu saradnje. Prema potpisanom sporazumu, Marko Pecarski je od danas slobodan igrač, a KK Partizan NIS će u slučaju da igrač ikada potpiše ugovor sa nekim klubom u NBA ligi, prihodovati 150.000 dolara na ime obeštećenja – objavio je KK Partizan

Pecarski nije dugo čekao na novi klub jer je danas potpisao ugovor sa FMP-om i nosiće dres tima iz Železnika. Pecarski je sa ‘panterima’ potpisao ugovor do 2022. godine.

FOTO: KK Partizan