4
AdmiralBet ABA Liga

(Foto: Simion Tataru / Dan Tautan)

PAO I FENER: Partizan osvojio turnir u Klužu!

Objavljeno: 15.09.19 u 21:59

Partizan NIS je tokom većeg dela meča imao rezultatsku prednost i na kraju zasluženo savladao plavo-žute iz Istanbula sa 64:69 (20:17, 11:17, 20:19, 13:16)

Crno-beli su u finalu savladali evroligaša, ekipu Fenerbahčea iz Istanbula sa 69:64. Duel nekadašnjih šampiona Evrope, bio je nova prilika za ponovni susret članova crno-bele porodice, s obzirom da su u dresu Fenera igrali Žofre Lovernj i Leo Vesterman, dok ih je sa klupe predvodio legendarni Željko Obradović.

Od početka susreta, crno-beli su stekli prednost, ali je Fenerbahče do isteka prve deonice preokrenuo rezultat i poveo sa 20:17. Od druge četvrtine i izjednačenja pa se do polovine poslednjeg perioda, Partizan NIS je bio u blagoj prednosti koju je turski tim u jednom trenutku uspeo da preokrene. Ipak, crno-beli su imali spreman odgovor, pa su ubrzo ponovo stekli prenost koju nisu ispuštali sve do kraja meča.

(Foto: Simion Tataru / Dan Tautan)

Crno-beli se u ponedeljak vraćaju u Beograd, a nova provera, ovog puta pred svojim navijačima u Štark areni ih očekuje u četvrtak, 19. septembra kada će igrati protiv grčkog AEK-a.

Fenerbahče: Tirpanci, Sančakli, Vesterman 6, Kalinić 10, Biberović, Arna 2, Vilijams 15, Mutaf, Čandan 3, Dikson 10, Lovernj 13, Štimac 5

Partizan NIS: Valden 10, Zagorac 21, Jovanović, Gordić 4, Parahovski 4, Jaramaz 5, Miletić. Veličković 2, Tomas 12, Pejners 7, Mozli 4

(Foto: Simion Tataru / Dan Tautan)

0
0

4 Komentara

  1. Lepa pobeda koja ohrabruje. Ali ipak ne treba previše „poleteti“, jer ovom timu Fenerbahčea nedostaje dosta igrača: Meli, DeKolo, Datome, Slukas, Veseli, turski reprezentativci…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter