8
Košarka

‘BLAGOSLOVEN SAM ŠTO SAM NJIHOV TRENER’: Đorđević pokušao da objasni razloge debakla! (VIDEO)

Objavljeno: 10.09.19 u 16:15

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević bio je surovo iskren posle neočekivanog poraza od Argentine u četvrtfinalu Svetskog kupa u Kini (87:97).

Đorđević je istakao da se njegovi izabranici nisu izborili sa velikim pritiskom.

– Ovo je veoma težak poraz, ali kao što je Bjelica rekao, rekao bih mnogo toga. Ovi momci su bili pod neverovatnim mentalnim pritiskom, kroz ceo turnir i pre i možda nešto nije bilo dobro. Bila je euforija kod nas, bili smo favoriti, svi su nas pratili, davali nam podršku, ne samo naši mediji, već i svetski su pisali da ćemo pobediti na Mundobasketu… Nekada to kod nas ne pomaže. Znam kroz kakav pritisak smo prošli, posebno on, jer je jedan od lidera, ali videli ste kako je on objasnio sve kroz šta su prolazili u njihovoj glavi.

Zatim je objasnio uzroke poraza od vrlo borbenih Argentinaca.

– Ključ utakmice bilo je vođenje igre njihovog plejmejkera, a mi smo imali previše grešaka. Oni su sve vreme imali kontrolu. Možda nismo bili dobro mentalno pripremljeni. Argentina je igrala neverovatnu odbranu, imaju sjajne brze ruke, ali nisu mi se dopale neke sudijske odluke i mnogo faulova nije bilo suđeno Argentini. U trećoj deonici smo imali priliku, da smo se odvojili malo, podigli bismo se i došli bismo do daha koji nam je toliko trebao. Imali smo previše grešaka, već u prvom poluvremenu je bio dvocifren broj. Njihov šut je bio neverovatan u krucijalnom delu meča – Garino i Kampaco su pogodili neverovatne šuteve u zadnjim sekundama preko ruke, u našu facu – pričao je Đorđević i dodao:

– Pokušali smo da spustimo loptu, imali smo lidere na terenu. Moramo da uzdignemo glave, imamo dva meča do kraja. Došli smo kao tim, vraćamo se kao tim. Ponosan sam na to kako smo se ponašali, šta smo stvorili iznutra. Blagosloven sam da sam njihov trener. Ali ovo je košarka.

Posebno je istakao Fakunda Kampaca i Luisa Skolu.

– Moram još nešto da kažem. Kampaco je dominirao u utakmici i ovo je njegova pobeda. Skola je lider i jedan od najboljih igrača svih vremena u košarci i on je dao stabilnost u njihovoj pobedi. Čestitke treneru i Argentini.

0
0

8 Komentara

  1. stvar sa ovim porazom je vrlo jednostavna pre smo imali igrace i trenere koji su bili dominantni naspram protivnika danas to nije slucaj ne igraju ,,novinarska pera,, vec oni na terenu i ako ne ostave srce na terenu epilog se zna

    0
    0
    Odgovori
  2. stvar je vrlo jednostavna nekada smo imali igrace i trenere koji su bili dominantni nad ostalima danas ne nazalost ne igraju ,,,novinarska pera,,vec igraci a ovi nasi nisu klasa slavnih predhodnika

    0
    0
    Odgovori
  3. Rekao sam posle prve izjave o snazi ove ekipe da to nije tim. Videlo se veliki NBA igrač Jokić ne zarezuje ni sudije a kamo li trenera. Bez poštovanja unutar tima se prolazi ovako. Žao mi Bogdana i još nekolicine igrača ali Srbi bi rekli k..čenje im došlo glave. Iskreno drugo poluvreme sam gledao preko k… jer sam znao da ovakvi ne mogu dobiti inspirisanog protivnika mada su ovi imali još bar dva igrača u liku sudija na terenu. Ono što su ovima svirali ili nisu svirali po dve lične u napadu u jednoj akciji je skandal. Očigledno je bilo da Srbija ne sme protiv Amera i to je poenta cele ove farse ali je krivica ipak na Djorjdeviću koji nije znao šta da radi i na igračima koji su izigravali zvezde. Promene i u KSS i na klupi reprezentacije i dosta bre više sa lobijem jedinog kluba u državi on to odavno nije.Srbija mora imati autoritet na klupi reprezentacije i po meni jedino Žoć može biti rešenje ako uopšte hoće da radi sa njima ali avaj kako će onda Danilović biti glavni.

    0
    0
    Odgovori
  4. Mislili ste da ste uhvatili boga za jaja glumili NBA zvijezde prijetili Amerikancima,, da si blagosloven da imas obraza podnio bih ostavku istog momenta,, onda se pitamo zbog čega Zeljko Obradovic nece da bude selektor,, Djordjeviču kupi prnje i mars iz KSS je

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter